Legyen Budapest „fizetős város”!

2015. május 22. 16:43

Az állam mégsem engedheti meg magának, hogy elveszítse a legfontosabb bevételeinek jelentős részét, ezért felemeli az adókat, amelyek pótolni hivatottak az amúgy kieső milliárdokat.

2015. május 22. 16:43
Somfai Péter
Népszava

Minden mindennel összefügg. Amikor mondjuk harcot indítanak a dohányzás ellen, akkor tulajdonképpen harcot indítanak az állami bevételek ellen is. De az állam mégsem engedheti meg magának, hogy elveszítse a legfontosabb bevételeinek jelentős részét, ezért felemeli az adókat, amelyek pótolni hivatottak az amúgy kieső milliárdokat

Minden mindennel összefügg. Amikor mondjuk harcot indítanak a dohányzás ellen, akkor tulajdonképpen harcot indítanak az állami bevételek ellen is. De az állam mégsem engedheti meg magának, hogy elveszítse a legfontosabb bevételeinek jelentős részét, ezért felemeli az adókat, amelyek pótolni hivatottak az amúgy kieső milliárdokat.

Ugyanez igaz a benzinre is. Lehet háborút indítani az autósok ellen, útdíjat, dugódíjat, mázsás parkolási költségeket terhelni a gépkocsi tulajdonosokra, akiknek egy része ettől biztosan bedobja a törölközőt, és akkor jön az adóztatás, az áremelés… És a kör bezárul.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2015. május 22. 19:57
Péter bácsi elmész a picsában! 2009-ben voltam a IX. ker. Kinizsi utcában felmondani a UPC direkt szerződésemet két és félórát vártam, eközben közel 1000 Ft parkolási díjat fizettem. Ki is volt a miniszterelnök 2009-ben, csak nem a Libás elvtársad?
tango47
2015. május 22. 19:16
Súlyos gondolatok (persze azért kis túlzás kétszer is betenni.) Súlyos gondolatok (persze azért kis túlzás kétszer is betenni.)
Box Hill
2015. május 22. 18:15
A dohányzás elleni harc még akkor is megéri, ha a dohányjövedéki adó csökken. Az emberek egészségén kívül a horribilis egészségügyi kiadások csökkentése is tét. Persze ezt az egyenletet újságíró kadettek is tudják. Csak szerzőnk és a főszerkesztője, nem.
kuwiq
2015. május 22. 18:13
Ez már megint milyen munka, az első bekezdés kétszer van bemásolva!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!