Jó egészséget!

2015. június 26. 16:41

Most június végét írunk és megdöbbenve olvasom, hogy egy bőrgyógyászati szakrendelésre 2016. január 6-ig kell várakoznia a páciensnek.

2015. június 26. 16:41
Bódvai Ildikó
Kisalföld

Most június végét írunk és megdöbbenve olvasom, hogy egy bőrgyógyászati szakrendelésre 2016. január 6-ig kell várakoznia a páciensnek. Itt most valamit biztosan félreértek. Összekeverem a szezont a fazonnal, összemosom a szakrendelést a kisműtéttel, nagyműtéttel. Lehet. De akkor is álljunk meg, mert elfogadhatatlan, hogy egy betegnek fél évig kell tipródnia, mire kiderül, komoly a baj, vagy egyszerű, filléres kenőccsel orvosolható.

Ha az egészséges életmód jegyében van pénz a stadionokra, az olimpiára, akkor legyen az egészségügyre is! Azt ne mondja senki, hogy a kórházvezetők gazdálkodnak rosszul, mert ennyi tehetségtelen igazgató nem lehet. Alacsony az orvosok és az ápolók bére, kevés a pénz a műtétekre, alulfinanszírozott az egész egészségügyi ellátórendszer. Nyilvánvaló, hogy a szűk kereső réteg nem képes fenntartani a jelenlegi struktúrát. Új forrásokra és átfogó rendezésre van szükség. Ehhez kívánok kitartást és jó egészséget!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2015. június 27. 19:13
Szomoru ha igaz. De sztk rendelesre reggel oda lehet menni kivarni.
Peter8811
2015. június 27. 17:09
"A Jobbik közeli Iránytű Intézet legfrissebb kutatása szerint januárhoz képest növelte az előnyét a Fidesz–KDNP a pártok versenyében. A második helyen a Jobbik áll, míg messze tőle lemaradva az MSZP a harmadik. Az Együtt és a PM nem jutna be a parlamentbe." Forrás: ORIGÓ
atila68
2015. június 27. 08:26
Egy pénteki napon időpontot kértem. Csütörtökre kaptam. Hétfőn felhívott az asszisztens, hogy Szerdán délelőtt lemondtak egy időpontot, megfelel e? Késtem öt percet, előtte tíz perccel odaszóltam telefonon, azt a választ kaptam semmi probléma. Negyed óra alatt végeztem. Se stadion, se olimpia nem került szóba.
kjkj945
2015. június 27. 07:16
Melanoma Az elsődleges daganatok az úgynevezett melanocitákból fejlődhetnek ki (a melanociták a bőrben található, fekete-barna festékanyagot, idegen szóval pigmentet termelő sejtek.) Az anyajegyekben nagyobb mennyiségben van jelen ez a festékanyag, ami azért fontos, mert a melanomák körülbelül harminc százaléka a korábban már meglévő anyajegyből alakul ki. Melanomára utalhat, ha megváltozik az anyajegy színe, pigmentációja, felszíne vagy alakja. Melanomát jelezhet az is, ha megváltozik az anyajegy határa, emellett terjedni, növekedni kezd a bőrfelszínen. Fontos, hogy amennyiben ezt tapasztaljuk, azonnal forduljunk orvoshoz! A melanoma kezelése a korai időszakban főként a sebészeti eltávolítást jelenti. Ez sok esetben teljes gyógyuláshoz vezet: ha a tumor még nem terjedt át a környezetében lévő nyirokcsomókra, akkor igen jók a beteg gyógyulási esélyei (95%-os túlélési arány 5 évvel a diagnózis után). A távoli szervekbe adott áttétek esetén sajnos azonban már jóval alacsonyabbak a betegek túlélési esélyei. Összeállításunkban ismertetjük a melanoma kialakulásának megelőzési lehetőségeit, a betegség kórlefolyását, illetve azt, hogy milyen veszélyeket rejt magában a szoláriumozás. Dr. Gyulai Rolland bőrgyógyász-onkológust videós interjúkban kérdeztük a melanomáról és a melanoma megelőzéséről, valamint a szoláriumok veszélyeiről. Dr. Török Lászlóval, a Kecskeméti Bőrgyógyászat vezetőjével készített interjúnk az anyajegyek sebészeti úton történő eltávolítási lehetőségeibe ad bepillantást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!