Kell-e kerítés a szerb-magyar határra?

2015. június 24. 12:06

Hazánk a schengeni övezet teljes jogú tagja, amely kötelez minket, hogy az Európai Unió délkeleti határát minden szükséges eszközzel megvédjük az illegális beszivárgás ellen.

2015. június 24. 12:06
Csepregi Zsolt
DiploMaci
„Hazánk a schengeni övezet teljes jogú tagja, amely kötelez minket, hogy az Európai Unió délkeleti határát minden szükséges eszközzel megvédjük az illegális beszivárgás ellen. Ennek a kötelezettségnek az elmulasztása akár Magyarország kizárását is eredményezheti a schengeni övezetből, márpedig az Uniós polgárok szabad mozgása a kontinentális blokkon belül az európai történelem egyik legnagyobb vívmánya, egyben szimbóluma annak, hogy nagy erőfeszítések árán a korábbi ősellenségek össze tudtak fogni egy közös eszmény érdekében. Az illegális migráció által okozott káosz, éppen ezt a törékeny egységet veszélyezteti. A polgárok szabad mozgásának beszüntetését követné a tőkeáramlás korlátozása, ezzel pedig ütne az Európai Unió végórája.

Magyarország újra a civilizált Nyugat délkeleti végvárában találta magát, és míg Románia és Horvátország remélhetőleg képes határait ellenőrizni, ugyanez nem mondható el a Balkán-félsziget többi országáról. (...)

A tüneti kezelés, azaz a naiv befogadás helyett, az illegális migráció és a menekültkérdés okait kell felszámolnunk közép és hosszú távon, vagyis, elő kell segíteni, hogy a fejlődő országokban a lakosság megtalálja boldogulását, és hozzá kell járulni a terrorizmus elleni harchoz a Közel-Keleten. Ameddig azonban a nemzetközi helyzet nem változik, országhatárunk lehető legteljesebb védelme határozza meg bármely megválasztott magyar kormány nemzeti, egyben Európai Uniós elsőrendű kötelezettségét.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moricka13
2015. június 25. 03:54
Szanyi - Újhelyi - Niedermüller Elvtársak! Most mutassátok meg, ki a legény a brüsszeli Csárdában? A mindenkinek megfelelő megoldásra most adjatok jó tippeket, Tavaressel, Gurmaival, Göncz Kingával és Másokkal Együtt! Most légy okos, Domokos!
puszika
2015. június 24. 18:48
Szerinted ez BESZIVÁRGÁS Csepregi!! Valami nagy fogalomzavarban vagy! Menj ki Ásotthalomra netán Bácsalmásra,azonnal lesz fogalmad at ÁRADATRÓL!! Nagy baj amikor a hülyék okoskodnak!!!!
kjkj945
2015. június 24. 16:59
Kell, nem egy kettő!! Közte senki földje aknazárral.
kálmi
2015. június 24. 16:18
Minduntalan az derül ki, hogy a tisztességért meg kell lakolni. Ha simán átengedtük volna őket, ujj lenyomat, elfogás nélkül, akkor most nem lenne hova visszaküldeni ezt a rengeteg embert. A tatárokat is mi tartóztattuk fel a törököt is, és még jó néhány más nációt, rá is fizettünk. Európa pedig a jogról fecseg és áttolja a nehezét úgy mint mindig. Ez mellesleg a történelemből kiindulva várható volt.Lassan úgy utálom az egész uniós gittegyletet, mint a ...t.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!