Magyar Golgoták: perben és alkuban

2015. június 16. 09:40

Mi történhetett Pákh Imrével? Haszonelvű lépése megkérdőjelezné megelőző karitatív tevékenységét is, amiért ukrán és magyar keresztekkel ékesítették.

2015. június 16. 09:40
Csontos János
Napi Gazdaság

Mi történhetett Pákh Imrével? Haszonelvű lépése megkérdőjelezné megelőző karitatív tevékenységét is, amiért ukrán és magyar keresztekkel ékesítették. Az első Munkácsy-képet még örökölte; mára magángyűjtőként az ő tulajdonában van a világ legnagyobb kollekciója. Befektetőként időközben az őssejtterápia is felkeltette érdeklődését: édesapjának másfél évet jósoltak, ezzel a terápiával tizenkét évet élt, és 104 évesen távozott. Csakhogy másfél hónapja Pákh Imrét és üzlettársát, a mulatós Fásy Ádámot tíz hónap felfüggesztett börtönre ítélte a Fővárosi Törvényszék, sőt 22 millió forint pénzbüntetést is le kell róniuk.

Az ítélet szerint emberen végezhető kutatás szabályainak megsértése és emberi test tiltott felhasználása bűntettét követték el: a köznyelv ezt szervkereskedelemnek, tiltott emberkísérletnek hívja. Abortumokból, terhességmegszakítás utáni magzatdarabokból nyert őssejtekkel végeztek ötmil­liós kezeléseket egy kaposvári magánklinikán. A területileg illetékes tisztiorvosi szolgálat átmeneti engedélyéhez törvénysértően, „erőteljes politikai lobbitevékenységgel” jutottak hozzá, míg az orvosoknak tizenötezer forintot fizettek abortumonként. Százharminc felhasználható ampullát állítottak elő, s a bíró szerint számtalan kezelést hajtottak végre: az ítélethirdetés során huszonkét esetet konkrétan is leírtak. A műveleteket végző, »Nobel-díjra jelölt« csodadoktor barbadosi működését a BBC tényfeltáró riportja már 2004-ben leleplezte: ukrajnai abortumokból módos briteket kezelt őssejtekkel szépészeti, öregedés elleni céllal. A barbadosi klinikát ezután telepítette át Pákh Magyarországra. Infúziót kötöttek be betegeiknek fővárosi szállodákban is, és injekciós tűvel a szemük alá fecskendezték az őssejteket tartalmazó ampulla tartalmát. A tárgyaláson meghallgatott tanúk többségének semmit nem javult az állapota a kezelésektől.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 279 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2015. június 16. 22:00
Mi köze van ennek a Munkácsy kép államosításához?? Elég indok lenne??
vakhangya5
2015. június 16. 21:12
Csontos János mint Napi Gazdaság? Nem mint Magyar Nemzet? Akit nem mint magyar nemzett? :-)))))
tevevanegypupu
2015. június 16. 20:41
Ki kéne fizetni azt a rohadt különbözetet aztán tegyék fel a három képet..és felejtsék el Pákh Imrét.
tas0125
2015. június 16. 16:42
A Pákh fater is nagy bűvölő, volt. A Bírósági eljárásban szólt a tanú illetve többen is:"A tárgyaláson meghallgatott tanúk többségének semmit nem javult az állapota a kezelésektől.” Na, hát ez viszont megnyugtató mert állapotuk nem romlott! Ifjú Pákh viszont most megszívtad, mert van még magyar itthon is. Majd meglátjuk? De jól esett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!