Bulvár Gyurcsány

2015. június 09. 18:18

Miközben Friderikusz hiábavalóan vetette föl a karaktergyilkosság és a hitelvesztés problémáját, Reality (VV) Fletó mintha ráunt volna önnön, dzsentris operettfigurát idéző manírjaira is.

2015. június 09. 18:18
Horeczky Krisztina
Népszabadság

„»Hol táncolsz, hol énekelsz«, ragadta meg Friderikusz Sándor a honi politikai élet Bóni grófjának egyik lényegi jellemzőjét. Gyurcsány hajlamát példázza a ripacsériával ötvözött magamutogatásra, mikor három napra leköltözött a miskolci Avas-paneltelepre, DJ-pult mögé állt, az EP-választáskor Feri Taxisként kampányolt villanyautóval a Lipótvárosban, majd aznap este ismét megcsillantotta üdítő táncoskomikusi vénáját az Újra itt van a nagy csapatra bugizva, közel tíz százalék birtokában. Sármőrsége hozadéka, hogy a pletykasajtó az állatok belei helyett a jegygyűrű-viselési szokásaiból jósolta, bimbózik-e románca Vadai Ágnessel, vagy sem. 2013-as szakácskönyvéből pedig elkészíthetjük a zsíroskenyér-gombócot is. (...)

Váratlanság, provokáció, szellemesség, karizma: ez mind hiányzott a kissé feszengő Gyurcsány csenevész repertoárjából; ezért is hatott lózungnak a rögeszmés hivatkozás a számára mindent - így az őszödi beszédet is - igazoló szenvedélyességére. Miközben Friderikusz hiábavalóan vetette föl a karaktergyilkosság és a hitelvesztés problémáját, Reality (VV) Fletó mintha ráunt volna önnön, dzsentris operettfigurát idéző manírjaira is. »Civilként« ómódi, vér- és ingerszegény volt, ellenzéki pártpolitikusként ugyanúgy munkált benne a közlésvágy, mint az Országgyűlés plenáris ülésein. Ezért annyit tudtunk meg Orbán Viktorról, hogy az nem fogadja a köszönését, viszont az orra alatt mormog, továbbá »nincs tartása«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2015. június 10. 09:09
"Ezért annyit tudtunk meg Orbán Viktorról, hogy az nem fogadja a köszönését, viszont az orra alatt mormog, továbbá »nincs tartása«.” " Ezt nem tudtuk meg. Azt tudtuk meg, hogy a szélhámos idióta ezt mondta.
Antigoné
2015. június 10. 08:51
Ugyanazt a Gyurcsányt látták a Népszabinál és a Népszavánál? Utóbbiban ugyanis tegnap egy óda jelent meg róla.
moricka13
2015. június 10. 08:43
Similis simile gaudet! Mennyi rosszat elmondott mindkettő a börtönviselt saját apjáról? Gyurcsány a biciklitolvaj, amúgy dzsentroid apjának leginkább azt vetette szemére, hogy 56-ot forradalomnak nevezte. Friderikusz is haragban volt a sikkasztásért elítélt ősével. És lássatok csudát, megmutatták, hogyan lehet semmiből minden lenni.
DrPepper
2015. június 09. 23:05
Van a bukásnak egy szintje, ahol a legtöbb politikus feladja. Tony Blair, Kuncze, Medgyesi, Bajnai, Mesterházi előbb-utóbb belátták, hogy vége a dalnak. Flető képtelen erre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!