Rohadt kritikusok

2015. június 16. 08:59

Ugyanazok, akik ezekhez az alpári, sőt kriminális eszközökhöz nyúlnak, az alkotói és a szólásszabadság fölkent „européer” papjai – feltéve, ha a saját szabadságukról van szó.

2015. június 16. 08:59
Horeczky Krisztina
Népszabadság

Radnai Márk színész-rendező szombaton magánüzenetet küldött Koltai Tamás színikritikusnak, melyet a címzett, a Színház folyóirat főszerkesztője, az Élet és Irodalom állandó szerzője másnap posztolt a Facebookon. Betűhív idézet: »Szia Tamás! Valaki egyszer azt mondta rád „kártékony csótány”. Szerinted miért? Ha még egyszer meglátlak bármelyik előadásom közelében egyesével töröm el minden ujjad. Bezony. Szép nyarat! Menj jó messzire!« (…)

Ugyanazok, akik ezekhez az alpári, sőt kriminális eszközökhöz nyúlnak, az alkotói és a szólásszabadság fölkent »européer« papjai – feltéve, ha a saját szabadságukról van szó. Egy feudális, tekintélyelvű és épp végletesen megosztott országban a kritikaformálás eleve az ördögtől való; ezért is, hogy hazánkban a vélemény műfajnak nincs se rangja, se értéke, se kultúrája. Viszont a sajtó és az újságíró elleni szankció, a megvesztegetés(i kísérlet), a presszió, a »skribler« lekenyerezése komoly hagyománnyal bír.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZ/X
2015. június 16. 11:32
Tolerancia bajnokok álarc nélkül...
polnemkor
2015. június 16. 10:50
Amúgy régen (a háború előtt) színházi kritikát nagy emberek írtak. Ma meg...
Lolka-Bolka
2015. június 16. 10:43
mit hablatyolsz itt ossze vissza te barom....hat ti tarjatok ( libsibolsik) terrorban mindekit akinak nem a ti pocsfej gondolata van ... na menj mar a picsaba
Antigoné
2015. június 16. 10:25
Már egymást is gyűlölik? Mi lesz még itt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!