Lyuk a sajtban

2015. június 02. 08:22

Merthogy, klasszikussal szólva, szoros az összefüggés: olyanok a politikusok is, mint lyuk a sajtban. Minél több a sajt, annál több a lyuk, és minél több a lyuk, annál kevesebb a sajt.

2015. június 02. 08:22
Keszei L. András
Kisalföld

De térjünk vissza az ementálihoz és a svájci tudósokhoz. Végre kiderült: a tejbe kerülő szénarészecskék erjedéskor gázt bocsátanak ki, s ez hozza létre azokat a bizonyos lyukakat. Igen ám, de a fejési technikák korszerűsödésével a sajtokban egyre kevesebb lett a lyuk. S mivel ez nyilván tarthatatlan, a tudósok komputertomográffal hónapokon át figyelték a lyukakat és azok természetét. És lőn: a sajtkészítők nekik köszönhetően immár pontosan tudják, hogy a szénarészecskék precíz adagolásával meghatározható a sajtban keletkező lyukak mennyisége, vagyis szabályozható a semmi a valami közepén.

És ez valóban nem semmi, már ami a lyukakat meg a fejési technikákat illeti. Főleg így, költségvetési vita idején. Merthogy, klasszikussal szólva, szoros az összefüggés: olyanok a politikusok is, mint lyuk a sajtban. Minél több a sajt, annál több a lyuk, és minél több a lyuk, annál kevesebb a sajt.

Holnap ráadásul telihold. Csak nehogy kitalálja valaki, hogy sajtból van az is.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2015. június 02. 16:10
A Kisaldnek inkább Lyuk a seggen áll jól!
Tintamin
2015. június 02. 10:36
Fideszék sokkal hatékonyabban lopnak, mint azt a szocik valaha képzelni merték volna. Ráadásul teljesen nyilvánvalóan: hopp egy Mészáros földi, nocsak egy Garancsi Videotonos cimbi, nomeg Simicska koleszhaver, és az új sajátlábas Tiborcz-vőt se hagyuk ki, és már mennek is a milliárdok szakmányban a zsebbe. Ez az unortodox gazdaságpolitika. Ahogy az oktatást meg az egészségügyet kinyírták, átjátszották a földet a haveroknak, azt kell mondanom, kártékonyabbak, mint Rákosi meg a haverjai.
tango47
2015. június 02. 10:17
Gyakran forgatja a mondások könyvét. Talál egyet, aztán rittyent köré egy cikket. Na az a felesleges.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!