Menj vissza, vándor!

2015. június 10. 14:27

Ha ez a plakát nem a színtiszta előítéletesség mottója, akkor valaki árulja el, hogy pontosan miről ismerjük meg az olyan bevándorlót, aki tiszteli a mi kultúránkat.

2015. június 10. 14:27
Laczó Balázs
Kisalföld

„Nem érdemes a szó betűje mögé bújni, ez azt fejezi ki, hogy a bevándorlók – akiket egységes fajként szólítunk meg – nem tisztelik a mi kultúránkat. Pedig milyen fájó emlékünk a burgenlandi felirat 1989-ből: »Magyar, ne lopj!« Joggal eshetett rosszul minden magyarnak, s azt nem az osztrák állam helyezte ki.

Ha ez a plakát nem a színtiszta előítéletesség mottója, akkor valaki árulja el, hogy pontosan miről ismerjük meg az olyan bevándorlót, aki tiszteli a mi kultúránkat. Nem megy át az utcánkon? Nem ül le a padunkra? Fehér a bőre? Magyarul beszél? Bartókot hallgat vagy Rubik-kockával játszik és gyakran szóba hozza a magyar Nobel-díjasokat? Vagy mindenki primitív a mi mércénkkel mérve, s inkább az a tisztelettudó afgán ismérve, hogy be sem teszi ide a lábát?

Közben a legjobb az egészben, hogy egy dolog biztosan összeköti a legtöbb bevándorlót: nem tudja elolvasni ezt a plakátot.

Vagyis ne fessük át. Nekünk szól. Ezzel most nézzünk szembe.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2015. június 11. 08:39
Komoly hibának tartom az ensz megnyilvánulását plakátügyben. Az ensz azt üzeni, hogy menjél csak, nézzél ki magadnak egy országot, ahol élni akarsz, én meg segítek neked, hogy ott kötelező legyen befogadni téged. Az ensz-nek pont az ellenkezőjét kéne hirdetnie, azt kéne kiplakátolnia, hogy maradj otthon, ebben segítek neked. Az ensz a saját sírját ássa, előbb-utóbb nevet kell változtatnia mert nem lesznek önálló nemzetek, csak vegyes népekből álló országok.
kitiltott
2015. június 10. 22:43
Például nem ír faszságokat a Kisalföldbe.. egyébként nem tudom kifigyelte meg hogy amióta szerkesztő és tulajdonos váltás volt minden vidéki lap keményen szélsőbalos provokatőr lett
cutcopy
2015. június 10. 22:22
Nem az előítélettel van gond hanem a mennyiséggel idiótája..
egyetmondok
2015. június 10. 20:03
Aki tiszteletben tartja a mi kultúránkat,nem akar idejönni. Ez ennyire egyszerű.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!