Kishantos elégtétele

2015. június 19. 15:36

Az állam azonban olyan gazdának adta a Bio Suisse minősítésű, ökológiai mintagazdaság földjének egy darabját, amelyet az rögtön lepermetezett, és kukoricát szórt bele.

2015. június 19. 15:36
Rab László
Népszabadság

Az álszent társaság némely miniszteriális tagját – akik az Ángyán József elleni bosszúhadjárat keretein belül úgy estek neki Kishantosnak, mint ökör a csalamádénak – nemrég bíróság tiltotta el a hamis beszédtől. A földművelésügyi tárcának papírja van arról, hogy rendszeresen és módszeresen csúsztat, lódít, hadovál. Fazekas Sándor miniszter – akire Petőfit plagizálva nemhogy az országot, de még a kutyámat se bíznám – a kishantosiak kinyíratása folyamán (450 hektár földet tereltek át tőlük az új bérlők kezére) azt találta ígérni, hogy egy 22 hektáros területet megkap a seregélyesi mezőgazdasági szakiskola, hogy – és most tessék megkapaszkodni! – biogazdálkodást folytasson. Aztán persze kiderült, hogy a miniszter csak viccelt, egy velencei bérlőnek adták a földet, aki permetezőgéppel érkezett a környékre, nyilván.

A bírósági ítélet, melyben a jog nagyon jól megfér az igazsággal, nem változtat azon, hogy az Orbán-rendszer mohó földpribékjei kinyírtak valamit, amit mások évek kitartó munkájával, olykor a széllel szembe menve, elképesztő szívóssággal létrehoztak. Valamit, ami korszerű, és célkitűzéseit tekintve nemzetközi mércével mérve is nagyon érvényes. Kishantos annyit kért, amikor pályázott, hogy méltányolják mindezt. Lesöpörték őket az asztalról. Ahogy haladunk előre az időben, egyre inkább látszik, hogy ezek csak pofáznak az egészséges élelmiszer-termelésről, közben állami autókkal járnak sonkafesztiválokra. És jókat röhögnek a nemzeti pálinkavédelmi túrákon, hogy egy biotermeléssel próbálkozó túlhajtott társaságtól sikerült elvenni 450 hektár bérelt állami földet. Hogy ne legyen az se már.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moricka13
2015. június 24. 13:00
Hol a bánatban van az a Kishantos és ki az Ács Sándorné? És a többi, kb. 9.800.000 vesztes, velük ki foglalkozik, rajtuk ki siránkozik? Mert kik a nyertesek? A párt-széllovasok és semmiből minden lett meggazdagodottak. Egymással időnként összefognak, utána összeugranak, tücsköt-békát kiabálnak egymásra, és marad minden a régiben.
acsne.eva
2015. június 23. 00:55
Május 12-én is megnyert egy pert Kishantos. Jogerős ítélet mondja ki, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium megsértette a Kishantosi Nonprofit Kft jóhírnévhez fűződő jogát. Dr. Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár félrevezette a magyar közvéleményt Kishantos ügyében, mert Kishantosnak soha nem volt bérleti díj elmaradása, nem igaz, hogy megkárosította az államot, nem igaz, hogy fejlesztéseket vállalt, amit nem teljesített. Ezekkel a hazugságokkal - melyek az itteni kommentekben is visszaköszönnek - igyekezett a Kormány a közvélemény előtt védeni a Kishantosi Ökológiai Mintagazdaság tönkretételét, 407 hektár Biosuisse minősítésű növényállományának barbár elpusztítását, 117 milliós kár okozását. A magyar igazságszolgáltatás Kishantos ügyében igazságot szolgáltatott: „A Fővárosi Törvényszék és a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen megállapította, hogy a Minisztérium több valótlan állításával, illetve valós tény hamis színben történő feltüntetésével megsértette a Kishantosi Nonprofit Kft. jóhírnevét a 2013. április 25-én „Kishantos jövője helyi gazdálkodók kezébe kerül” című közleményben. Az eljáró bíróságok ugyancsak jogerősen megállapították, hogy a Minisztérium a Világgazdazdaság Online internetes portálon 2014. január 14-én megjelent Bitay Mártonnal készített interjúban szintén megsértette a Kishantosi Nonprofit Kft. jóhírnevét több valótlan állításával, illetve valós tény hamis színben történő feltüntetésével. A bíróság a Minisztériumot a további jogsértéstől jogerősen eltiltotta és elégtétel adására kötelezte.”
kjkj945
2015. június 19. 21:06
""Ha majd a jognak asztalánál Mind egyaránt foglal helyet,"" A régi bérlőnek nincs semmilyen joga! De ... ...
Tintamin
2015. június 19. 20:57
Kishantos a legszebb példája a maffiózó FÖLDMUTYInak. Egyébként Fazekas és Orbán közelről vezényelték Kishantos szétkúrását: Ángyán miatt... Vén korukra nagyon csúnyán fognak ezek bűnhődni, ha előtte nem kapnak lámpavasat - ami valóban járna..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!