Fenn a Golgotán

2015. június 16. 10:08

A törekvés, hogy együtt tartsuk a három művet, dicséretes, ebben nincs hiba. De a módszerrel már annál több.

2015. június 16. 10:08
Somodi Géza
Kisalföld

A törekvés, hogy együtt tartsuk a három művet, dicséretes, ebben nincs hiba. De a módszerrel már annál több. Nos, Pákh úr visszafogott nyilatkozatában is gusztustalan figyelmeztetést és bunkósbot-politikát emleget. A hvg.hu-nak elmondta, mindez arra emlékezteti, amikor bejöttek az oroszok és mindent elvettek tőlük. Apjának annyit hagytak, hogy dolgozhatott a cégénél, amikor visszajött a Gulagról. »De ezt is túl fogom élni« – tette hozzá, s ha kell, perre megy. Kinek kell ez? Nincs elég bajunk?

A stílus maga az ember, szokták volt mondani. Ilyen tehát a stílus, maga az ember pedig nem csupán a tárgyaló banki vezető, hanem maga az MNB, mi több, a magyar állam is. Számomra érthetetlen, hogy miként viselkedhet valaki így, ha nagyon jól tudja, ezzel nem csupán magát minősíti. És még valami: ha nekem lenne egy Munkácsym, soha nem tenném közszemlére. Még megtetszik valakinek.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2015. június 16. 19:42
Miről beszélsz, te ramaty?! Egy emberi mivoltából kivetkőzött senkiházinak kevés 6 millió dollár. 9 kell neki. (Most.) Esetleg a hiányzó 3 misit pótold ki saját zsebből - de sürgősen, mert a jövő héten már 12 lehet az a 9 is!
várúr
2015. június 16. 16:52
Pákh bácsit nemrég ítélték két év felfüggesztettre és 20 millás pénzbüntetésre. Gondolta, helyette perkáljon a Munkácsy kép. T. Szerző a kormányfikában csak ezt hallgatta el.
BőröndÖdön
2015. június 16. 14:41
Mi a baj az ötvenes évekkel??
Berecskereki
2015. június 16. 11:07
Ami még hozzá tartozik itt olvasható, kiemelve egy szakaszt: "Lázár azt is elmondta, hogy csodálkozott, eddig miért nem volt védetté nyilvánítva egy akkora művészettörténeti jelentőségű kép, mint a Golgota. A magyarázat egyszerű: tavalyig a törvény automatikus védettséggel ruházta fel a közgyűjteményekben letétben tartott műtárgyakat, így ezt a képet is, ám egy tavalyi jogszabály-módosítással ez megszűnt." http://valasz.hu/kultura/golgota-botrany-allami-lopas-vagy-jogos-vedelem-113443 Ez pedig nem jelent mást, minthogy újra védettség alá kerül. Ehhez kapcsolódik még a ma.hu írása is. http://www.ma.hu/belfold/251891/Hoppa_Pakh_Imre_nem_viheti_ki_a_Golgotat_az_orszagbol Továbbá a nemzetközi jogász véleménye http://www.ma.hu/kulturport.hu/251888/Nemzetkozi_jogasz_a_nemzeti_kultura_vedelmet_szolgalhatja_a_Golgota_kivitelenek_megakadalyozasa
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!