Önbecsapás

2015. június 05. 13:11

A józan ész diktálja, hogy amíg a mentők napi gondokkal küszködnek, addig hátrébb sorolandó a foci.

2015. június 05. 13:11
Szabó Anna
Magyar Nemzet

„Az egészségügyben ma már nincs hová hátrálni: a szakdolgozók háromnegyede bruttó 122 ezer forintot (!) keres, a teljes ágazatban az átlagfizetés bruttó 142 ezer forint, amellyel az unióban az utolsók közé tartozunk. Az egészségügyi infrastrukturális fejlesztésekre égető szükség van, de semmi sem pótolhatja a szakemberhiányt. Épülhet új kórház, de ki fog benne dolgozni? Az elvándorlás miatt háziorvosi praxisok százai is betöltetlenek, ami több százezer lakost érint. A helyzet a rendszerváltás óta egyre kilátástalanabb, hosszú távú stratégiát pedig egyetlen kormány sem tudott felvázolni. Helyette olyan pótcselekvésekre került sor, mint a betegek A és B menüjének bevezetése (annak kellő reklámozása), a kórházi széfek (ma fémhulladék) beszerzése egy vagyonért, kórházi részlegek felújítása, majd bezárása. A szabad demokraták egészségügyi ámokfutása csak tetézte a gondokat (a Hospinvest-botrányoktól a kórházbezárásokig), és az éves költségvetésekben valahogy mindig ez az ágazat szorult az utolsó helyre. Kihasználták, hogy az orvosok és az ápolók nem sztrájkolhatnak, a szakszervezeti érdekképviseletük pedig hosszú évekig gyalázatosan gyenge volt. Ma krónikus a gyógyszer- és orvosi eszközhiány, a kórházakban hegyekben állnak a kifizetetlen számlák, és a kötelezően (!) nyugdíjazott kollégákat jobb híján különleges munkaszerződésekben foglalkoztatják, már ahol lehet. A jövő évi költségvetés talán az első, amelyben olyan mértékű pluszjövedelemre számíthatunk, amelyből érdemben lehetne javítani a helyzeten, mégsem ez történik. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere 15,8 milliárd forint összegű béremelést ígért, miközben idén 67 milliárd forintot költünk stadionfejlesztésre. Kisvárdától (biztos semmi köze sincs a kisvárdai Seszták Miklós fejlesztési miniszter érdekeltségeihez) Szombathelyig. Így még NB III-as csapatok stadionjainak lelátóin is több lehet az üres szék… A józan ész diktálja, hogy amíg a mentők napi gondokkal küszködnek, addig hátrébb sorolandó a foci.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2015. június 06. 14:30
1. A mentő életet ment. 2. A sport )köztük a foci) ugyancsak életet ment. 3. A kettő szembeállitása szimpla ostobaság.
szuverén
2015. június 06. 09:38
-Londoni 6:3 kísértete. Öl, butít és nyomorba dönt. A focikedvelők ópiuma. -Sokan a stadionok láttán, a dédelgetett, misztifikált versenysportnak, csak egy látványos szeletét látják. Gyógyíthatatlan kényszerképzet, hogy az olimpiai, stb. győzelem, dicsőséget hoz az országnak. Rövidtávú, talmi csillogás. Legutóbbi olimpián, sokkal több aranyat szereztünk, mint Ausztria. Emlékszem, a sok önelégült cikkre. Arra is emlékszem, hogy a sógorok aranyérmesei, a mi győzteseink jutalmának, csak a töredékét kapták. Jelképes összeget! Úgy tűnik, ők jobban ismerik Kölcseyt: „..... mond: Honfi, mit ér epedő kebel.... Régi kor árnya felé visszamerengni mit ér?...... Hass, alkoss, gyarapíts: s a haza fényre derül!....” -Azon kevesek közé tartozom, akik nem értenek a focihoz (magyarul; utálom). Fél évszázadra visszatekintve arra viszont emlékszem, a fociba még minden hatalmasság belebukott. Legalább is, a foci vezetésének éléről, csúfosan távozott. Orbán Viktor (OV) végzetébe, ha áttételesen is, de ez is belejátszik. Azonban sejtem, bízik benne, hogy a liberós baloldal, a primitív ostobaságaival, továbbra is kisegíti. A politikai relativitáselmélet, már csak ilyen. Nagyon tetszett, mikor OV, a rendszerváltás idején, a nemtelen támadásokra mondta; sas, nem kapkod légy után. Rejtély előttem, hogy egy államférfi (igen, az!!!) hogyan pazarolhatja energiáját ilyesmire. Mondhatnám; légytenyésztésre. -Egy FIDESZ szavazó.
Peter8811
2015. június 06. 05:46
kórház, na végre csak sikerült.
Peter8811
2015. június 06. 05:44
1987-ben együtt kávéztam egy VII. kerületi Hársfa utcában lévő presszóban a Szabolcs utcai korhát kezdő orvosával egyformán kerestünk én mit segéd munkás ő mint alorvos. Akkor ez a probléma régebb-re nyúlik vissza, mondjuk egészen a tanácsköztársaságig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!