Nemzetbiztonsági kérdésről van szó

2015. július 09. 13:02

Az ellenzéki pártok magasan sliccelt szoknyája alól kilátszó szervezeteknek javasoljuk, hogy fejezzék be a haza kiárusítását.

2015. július 09. 13:02
Civil Összefogás Fórum
MTI-OS

Alapvető kérdés egy demokráciában, hogy mi számít a közérdekű adatokhoz való hozzáférés korlátozásának. Az, hogy – példának okáért - az Egyesült Államokban az elmúlt években az e tárgyú megkeresések közel egynegyedének kiadását megtagadta a szövetségi kormány, vagy az, hogy az állam igazságos hozzájárulást követel azon szervezetektől, akik hasonló jogállású társaikhoz képest az adatok kikérésével többszörösen megterhelik a költségvetést.

Utóbbi aligha minősül jogellenes korlátozásnak, hiszen senkit nem zár el az új jogszabály a közérdekű adatigényléstől, csupán költség hozzájárulást vár el aránytalanul nagymennyiségű anyag kikérése esetén. Mondjuk ki bátran: egy szűk kör már-már visszaélésszerűen él ezen jogosultságával. Ráadásul e szervezetek külföldi finanszírozása azt is megkérdőjelezi, hogy az így kikért adatok virtuális értelemben vajon megállnak-e a jogosultak körén, azaz Magyarország határain belül. És itt már nemzetbiztonsági kérdésről van szó.

Az Idegen zsoldból élő u.n. »civil jogvédők« az ellenzéki média támogatását élvezve eleve prejudikálják a még birtokukba sem került információkat. Az "igazság bajnokai"-ként nyílt levelekkel ostromolják az állami vezetőket, ezzel is teljesítve eltartóik párt- és gazdasági érdekű megbízásait. Magyarország jogállamiságának folyamatos megkérdőjelezése, amely a kormányzati munka ellehetetlenítését célzó obstrukciók által nyilvánul meg, ellentétes a demokratikus országgyűlési választásokon kinyilvánított választói akarattal. Márpedig valójában ez történik, és egyik kézzelfogható formáját a közérdekű adatok nyilvánosságával történő visszaélések kapcsán is láthatjuk.

Az ellenzéki pártok magasan sliccelt szoknyája alól kilátszó szervezeteknek javasoljuk, hogy fejezzék be a haza kiárusítását.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tas0125
2015. július 18. 09:03
A közel 15 ezer téma megmozgatta a kommentelőket. Emiatt fontos és gondolkodásra méltó írás. A stílusosan írt józan természetes gondolkodás ellenére belülről jövő indulatos megszólalás. Szokásosan írott, kitűnően fogalmazott írás a szerzőtől. Tőlem:Ébredjetek homofóbók,a 24 h-ban vagyunk, bajban van Eu. Erősítsük meg gyermekeink jövőjét. Gén hibás kéjencek törvényessé szeretnék kívánják tenni a pedofíliát. SOS! Akkor is, ha mindjárt az ingemért is!
Területvédő
2015. július 09. 18:36
Ezeknek tényleg van pofájuk a hazára hivatkozni, miután fideszes gazdáik ma követték el az elmúlt évtized legmocskosabb hazaárulását? A fideszesek a DK és az MSZP EP képvielőihez hasonlóan megszavazták az EP-ben a TTIP jelentést. http://alfahir.hu/a_fidesz_mszp_dk_koalicio_a_globalis_vallalatok_erdekei_mellett_szavazott A pávatáncos egy útszéli hazaáruló gazember. Lehet Viktor-Viktorozni, miután megzabáltátok a GMO-s élelmiszereket. Ébredjetek már fel!
Felebarát
2015. július 09. 18:21
cöféknél nagyon meleg lehet...
Tintamin
2015. július 09. 17:16
CÖFike, baszódjatok meg!!!! Seggnyaló taplóarcok, ti, mint a fidesz zsebszervezete, tuti egyszer sem akartátok megtudni, mennyit lopott a főnökötök, mert hisz lopott pénzből gazdálkodtok ti is, hogy rohadnátok meg, ti álszent tolvaj faszkalapok! Szervezzetek békemenetet inkább, hogy a sok agyhalott birkát, aki beáll mögétek, be lehessen azonosítani.... Hánynom kell ettől a szervezettől: amelyiknek az elnöke a civil szervezeteknek osztja a közpénzt egyébként. Nincs összeférhetetlenség. Á dehogy. FIDESZMAFFIA!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!