Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Pünkösdi királyság hosszabbítással

2015. július 25. 15:33

Sokan azt hitték, hogy a sorozatos korrupciós botrányok, amelyek FIFA-vezetők letartóztatásában csúcsosodtak ki, megtörték Blattert. Mostanra kiderült: mindenki tévedett.

2015. július 25. 15:33
Földi Bence
Magyar Nemzet Online

„Blatter valószínűleg rájött, hogy nem érdemes még inkább magára haragítania a világot, így végül cáfolta, hogy újra indulna az elnökségért, de a rendkívüli tisztújítás időpontját jelentősen kitolta (2016. február 20-án tudjuk meg, ki vezeti a továbbiakban a FIFA-t). Bejelentett egy reformprogramot is, amellyel a korrupció lehetőségét szorítaná vissza a szervezeten belül. Persze erre akkor nyílna nagyobb esély, ha Blatter már nem lenne a színen – erre mutatott rá az Európai Parlament is júniusban, amikor azonnali váltásra szólította fel a FIFA-t.

Ha a dátumra tekint az ember, kínjában felnevet. Miért kell ilyen sokáig húzni a tisztújítást, ha Blatter amúgy sem akar indulni? Ha hiszünk az összeesküvéselmélet-szagú forgatókönyvekben, akkor nagyon egyszerű a válasz. Februárig rengeteg idő van a Blatter hosszú – 1997 óta tartó! – regnálása során összegyűlt titkok eltüntetésére.

Ehhez jól jön a meghirdetett reformprogram is, hiszen a reformok átalakításokkal és némi káosszal járnak együtt, így senkinek sem tűnik fel, ha egy-egy irat eltűnik. Februárig ráadásul van idő arra is, hogy bizonyos embereket meggyőzzenek arról, hogy a birtokukban lévő információkat a sírig őrizzék. Sőt olyan jelöltet is lehet találni, valamint megszerezni a megválasztásához szükséges támogatást, aki követné Blattert az általa megkezdett úton. Reméljük, a fentiekből sosem lesz valóság, de ha mégis, jó eséllyel úgysem tudjuk meg.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!