Hívatlan vendégek a zöldhatáron

2015. július 31. 10:42

Rendben, nem fal és nem kerítés. Akkor mi? Ideje lenne már a kérdésre épkézláb választ adniuk azoknak, akik szerint a problémát másként kellene megoldani.

2015. július 31. 10:42
Hanthy Kinga
Napi Gazdaság

„Nem kell kerítést építeni, mondják. Rendben van. Nem kell. Bár nem mi vagyunk az első kerítésépítők. Csak mutatóban: itt van a gázai fal, a nagybányai és a nagyidai romák köré épített fal, nem beszélve a Mexikó és az Egyesült Államok határán álló ezer kilométeres falról, amelyet a drogkereskedelem és az illegális migráció ellen húztak fel, és most már itt a Calais-nál húzott két kilométeres, 7 millió fontért felépített extraerős kerítésrendszer is, amellyel az angol kormány akarja megvédeni országát a migránsoktól. Ezek bezzeg említést sem érdemelnek. Csak a mi kerítésünk.

Rendben, nem fal és nem kerítés. Akkor mi? Ideje lenne már a kérdésre épkézláb választ adniuk azoknak, akik szerint a problémát másként kellene megoldani. Azt nem mondhatják, hogy nem tudják, hiszen mindent jobban tudnak, bár csak akkor, ha nincsenek éppen döntési és cselekvési helyzetben. Miért nem elfogadható számukra, ha a magyar miniszterelnök azt mondja: nem lezárjuk a határt, hanem ellenőrzötten, az ajtókon át engedjük csak be a hívatlan vendégeket? Pedig ezt el lehetne fogadni, hiszen nem arról van szó, hogy nem jöhetnek, de mégiscsak lesz egyfajta kontrollálható rendszer. Bejön, ujjlenyomat, nyilvántartás stb. Ha már másodszor érkezik ugyanaz az ujjlenyomat, mert már egyszer visszatoloncolták, akkor már a kapuban azt lehet neki mondani, hogy kedves barátunk, ide most ne. Azt mondják, nem ez a jó megoldás? Hát akkor mi? Ideje lenne akkor valami okosabbat mondani, mert a kioktatással már tele a padlás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2015. augusztus 02. 12:06
Ismétlődik a történelem. Dózsa parasztjait szétverték,és, mikor a törökök jöttek, a parasztokat felfegyverezni nem merték,kik Mohács alatt helytálltak volna. A honvédséget feloszlatták, a Gárdát betiltották,nincs, aki a határokat megvédje jelenleg. Snéor Zálmón, alias Szerencsés Imre kezén eltűnt a pápa aranya,mit a hadseregnek küldött - komcsik, libsik eltüntették a nemzet vagyonát,nincs pénz honvédelemre, oktatásra, egészségre, de Csányi, Vajna és jónéhány társa degeszre hízik. Török harcosok vendégnek álcázva elfoglalták Budát - manapság a menekültek teszik ezt. Ám, akik a magyarokat ma mocskolják,nácinak,moslékzabálóknak hívják,azok elődei nem voltak még itt.
Kanóc
2015. július 31. 17:33
Annyit, amennyit tudunk. És az pont ennyi. De inkább több.
gary_cooper
2015. július 31. 17:28
"Ideje lenne akkor valami okosabbat mondani, mert a kioktatással már tele a padlás.” Ugyan már! Azt nem tudnak. A padlás meg már régóta tele van...
balbako_
2015. július 31. 14:38
Hazavinni, megetetni, csókot cuppantani a rózsás arcukra és eltartani őket ezt tudják javasolni. Csak még azt nem tudják, hogy hány százezret, netán milliót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!