Fobofóbia

2015. július 27. 16:44

A liberális jogi küzdelmek már régóta operálnak a fóbiával végződő fogalmakkal, aminek a lényege az, hogy a nem liberális módon gondolkodók abnormálisnak érezhetik magukat.

2015. július 27. 16:44
Löffler Tibor
Magyar Nemzet

„Az ideológiai terror első hallásra talán túlzásnak tűnik, de ne feledjük, hogy a liberális jogi küzdelmek már régóta operálnak a fóbiával végződő fogalmakkal, aminek a lényege az, hogy a nem liberális módon gondolkodók, akiket homofóbnak, xenofóbnak stb. nyilvánítanak, abnormálisnak érezhetik magukat. A stigmatizálás már bevett kiegészítő elem a különféle bojkottok és kampányok mellett, hogy ha az illető közfunkciót lát el, nyomás alá helyezzék és lemondásra kényszerítsék. Napjainkban ezerszer meg kell gondolnia bárkinek is, hogy nyilvánosan megszólaljon, nehogy szexistának vagy homofóbnak nyilvánítsák, és emiatt törjön ketté a karrierje.


Az ideológiai zűrzavar miatt határán vagyunk annak a tragikomikus paradoxonnak, hogy a homofóbként stigmatizált emberek vállalják a stigmát, hogy homofóbok, és azzal az indokkal, hogy fóbiájuk betegség vagy legalábbis biológiai determináltság következménye, mint a homoszexualitás, kisebbségnek nyilvánítják magukat, akiket mindenféle jogok illetnek meg. A káosz egy másik tünete, hogy a másokat lehomofóbozók sem ússzák meg, hogy lefóbiásozzák őket: már használatos a fobofóbia fogalma, amely a mások (vélt) fóbiáitól való félelmet hivatott kifejezni. És végül itt van a kommunista szindróma is. A kommunisták között mindig voltak igazhitűek, akik úgy gondolták magukról, hogy az eszme leghivatottabb képviselői, és ennek megfelelően szervezték meg az aktuális igazakból az újabb és újabb Internacionálét, melyek szervezeti keretet adtak az elhajlók és tévutasok elleni küzdelemnek is. A »melegjogi mozgalmak« intoleráns csoportjai hasonló cipőben járnak. Lmbt-közösségről beszélnek, miközben a homogén egységként tételezett »közösség« heterogén, és tagjai nem feltétlenül ismerik el egymást egyenjogúnak vagy egyenértékűnek.

Az amerikai valóság például rendkívül ellentmondásos. Vannak melegek, akik nem közösködnek transzvesztitákkal és transzszexuálisokkal, míg a fekete és latin melegek között faji ellentétek is léteznek. Dolce és Gabbana esete pedig azt bizonyítja, hogy a mindenféle kiközösítés és megbélyegzés ellen fellépő melegjogi mozgalmaktól egyáltalán nem áll távol a kiközösítés és megbélyegzés, ha az lmbt-közösségen belül másképpen gondolkodókkal találják szembe magukat.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya Vigyora
2015. július 28. 09:11
"a nem liberális módon gondolkodók abnormálisnak érezhetik magukat. " Akármilyen übermencs is lett a zember, akárhogy leigázta is a természetet - a sajátján kivül -, azért a jó isten által nekünk ajándékozott azon tulajdonságunk működik, hogy önkéntelen és felületesen megmagyarázhatatlan - amúgy nagyonis megmagyarázható - módon viszolygunk a számunkra káros, veszélyes dolgoktól: kigyóktől, pókoktól, buziktól, komonistáktól.
bakonyibetyar
2015. július 27. 18:01
Lehetne már egy cikk a hazánkban legkártékonyabb fóbiáról, a hungarofóbiáról....
bakonyibetyar
2015. július 27. 18:00
lehetne már egy cikk a hazánkban legkártékonyabb fóbiáról, a hungaru fóbiáról.
kjkj945
2015. július 27. 17:48
https://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%B3bi%C3%A1k_list%C3%A1ja
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!