Hogy gyomláld a fasisztát?

2015. július 30. 15:45

A hagyományos médiakaszt láthatóan képtelen feldolgozni, hogy egy huszonéves senki a semmiből, szekértábor, szereposztó dívány vagy szerkesztőségi támogatás nélkül médiakarriert építhet ebben az országban.

2015. július 30. 15:45
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
MNO

Tekintsük át, mi alapján állítja a HVG Dancsó Péterről, hogy szélsőjobbos:

I. Dancsó egyszer kiparodizált egy rasszizmus elleni kampányfilmet, amely a HVG szerzője szerint is szar.

II. Dancsó pár évvel ezelőtt elment egy rendezvényre, amelyet a Jobbik Ifjúsági Tagozata szervezett.

III. Dancsó kiparodizált egy romagyilkosságokról szóló videót. A cikk szerzője ezt a filmet nem látta, rám hivatkozva illesztette a vádpontok közé. Igaz, hogy nem tetszett Dancsó filmje, de nem azért, mert szélsőjobbos lett volna, hanem mert nem tartalmilag kritizált, hanem csakis a formába kötött bele. Ez pedig nem volt méltó sem Dancsóhoz, sem a témához. [Jelzem tehát, hogy ezt a vádpontot ki lehet húzni.]

IV. Dancsó egyszer nyilatkozott a Jobbik lapjának, a Barikádnak. [Fasizmus!]

V. Dancsó nem nyilatkozott a 444-nek és a HVG-nek. [Fasizmus!]

VI. FankaDeli Jobbik-közeli rapper egyszer azt mondta, hogy Dancsó és ő egy táborba tartoznak.

A hetedik te magad légy! Ennyi. Íme, a nagy leleplezés HVG módra. És még azt mondják egyesek, hogy haldoklik az oknyomozó újságírás.

Az internetről pontosan úgy ömlik a hulladék a világra, ahogy a kereskedelmi tévékből, mégis jól látható, hogy itt szerveződik a kultúra következő nemzedéke. És úgy tud szerveződni, hogy tagjait legalább a szerkesztőségekben meg a dohányzókban nem mérgezi sérültségével az idősebb nemzedék. Olyan szellemi műhelyek kezdenek működni, amelyek nem a politikai szekértáborok zászlói alatt létesültek, amelyek körül nem ólálkodnak sem kapzsi cégvezetők, sem hazug politikusok. Sok esetben nagyon fapadosak, gyakran fájdalmasan tartalom- és intellektushiányosak, de függetlenek. Ennél a szellemi autonómiánál nincs nagyobb kincs a mai Magyarországon. Hiába próbálják minduntalan köréjük hazudni a huszadik század ideológiai harcait, ezek már a huszonegyedik századhoz tartoznak, és annak más története lesz.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sobrk
2015. július 31. 09:37
""Ennél a szellemi autonómiánál nincs nagyobb kincs a mai Magyarországon."" Nagyon remélem, hogy ez nem így van.
global
2015. július 31. 08:51
Ezt a kis írást egy közeli ismerősöm küldte, amit nagyon tanulságosnak véltem, ezért osztom most meg. A mondandója kétélű, s remélem fel fogjátok fedni a mondandót.Az utolsó mondatban szereplő egyes dolgokat nem támogatom, de egy államférfienk talán az is belefér, ha az ország érdeke azt diktálja. "Olvasom a rengeteg hírt és bejegyzést a bevándorlókról, a bevándorlás okairól,az egyes emberek és csoportok velük szembeni viselkedéséről. Ha nekem nem hisztek, hát nézzétek a TV2, ATV,RTL,....műsorait. - BÜSZKE VAGYOK MAGAMRA, HOGY MEGLÁTOGATTAM A NAGY MONTENEGRÓI ÁLLAMFÉRFI,VALLÁSI VEZETŐ ÉS KÖLTŐ PETAR PETROVITY NJEGOS MAUZÓLEUMÁT a Lovtyen hegyen Montenegróban!!!! Mélyen meghajolva adtam meg a tiszteletet annak az embernek, akinek TANAIT ebben a pillanatban Magyarországon kellene alkalmazni!! - GORSKI VENAC - A HEGYEK KOSZORÚJA egy hősköltemény a Montenegrói nép egy történelmi pillanatáról a 600 évig tartó Törökök elleni háború idejéből. Talán nem is ez a mozzanat az, amiről most szólni szeretnék. Inkább a hőskölteményben arról a részről, ahol maga a Költő-Uralkodó leírja a lelki vajúdásait az eseménnyel kapcsolatban. - Mik ezek a vajúdások??!! Támad ismét a Török sereg, már közel jár a Montenegrói határokhoz. Harcra készek a Montenegrói vitézek is,akik eddig már többször is visszaverték a Török támadásokat. DE MOST A BELPOLITIKAI HELYZET EGÉSZEN MÁS! A Boszniával határos peremvidékeken nagyon megszaporodott az ELTÖRÖKÖSÖDÖTT, vagy is a muzulmán hitre tért Montenegróiak száma. - ISTENEM MOST KI A NAGYOBB VESZÉLY A MONTENEGRÓI FÜGGETLENSÉGRE??!! - A TÖRÖK SEREG, amelyik kintről támad!? - AZ ELTÖRÖKÖSÖDÖTT MONTENEGRÓIAK, kik már az ellenség vallására tértek át!?? - MELYIK VESZÉLLYEL KELLENE ELŐBB LESZÁMOLNI !!?? - vívódott a lelkében Njegos. Ekkor jött a öreg bölcs szerzetes, IGUMAN SZTEVAN, aki végül is részt vett Njegos oktatásában és elé tárja a szomorú tényeket. - Hiába a véreid az ELTÖRÖKÖSÖDÖTT MONTENEGRÓIAK ŐK MÁR EGY IDEGEN ELLENSÉGES ISTENT IMÁDNAK ÉS EGY IDEGEN HATALOM SZOLGÁLÓIVÁ LETTEK!!! ŐK A MI NYELVÜNKÖN SZÓLNAK, A MI SZOKÁSAINK SZERINT ÖLTÖZNEK, DE A LELKÜKBEN MÁR TELJESEN IDEGENEK!!! A TÖRÖKÖT FELISMERED ÉS TUDOD A CÉLJAIT, DE EZEK MINDENBEN RÁNK HASONLÍTANAK, DE CÉLJAIK MÁR HAMISAK ÉS NEM MINKET ÉS ISTENÜNKET SZOLGÁLJÁK!! KI A NAGYOBB VESZÉLY NÉPÜNKRE, ISTENÜNKRE ÉS SZABADSÁGUNKRA??!! Ezt követően Petar Petrovty Njegos megkezdte az eltörökösödött Montenegróiak felkutatását és felszámolását, majd ezt követően indult seregével a határokra a Török erők ellen!"
kulalak
2015. július 31. 03:15
Dancsó csinálja csak. Jobb és többet tud mint az Orbanisztános kislány. https://www.youtube.com/watch?v=O-ojQ_rPwcU https://www.youtube.com/watch?v=RTKGnT5KARI
brekker
2015. július 31. 00:31
Fasisztázás nélkül már rég megszűnt volna a fasizmus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!