Hová mész?

2015. július 27. 16:25

Ha az ember elutazik a Lajtán túlra, azt látja, tapasztalja, hogy az emberek jobban élnek, mint nálunk.

2015. július 27. 16:25
Somodi Géza
Kisalföld

Persze a dolgok nem mindig ilyen egyszerűek, gyakran nagyon sok információ kellene, ami esetenként nem megoldható. A környezet viszont elvárja, hogy foglalj állást! Ilyen esetre nekem van egy trükköm. Egy sorvezetőm, ami jó eséllyel megmutatja, mi a helyes lépés abban a konkrét témában. Nos, én egyszerűen megnézem, hogy hogyan csinálják azt odaát. Napnyugaton. És arra szavazok. Miért? Egyszerű.

Ha az ember elutazik a Lajtán túlra, azt látja, tapasztalja, hogy az emberek jobban élnek, mint nálunk. A nagy többség biztosan. Nemcsak módosabbak, de ápoltabbak, fittebbek és sokkal nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak, mint mi. És én szeretnék egyszer olyan országban élni, ahol az emberek viszonyaira az anyagi biztonság, a nyugalom, a másik tisztelete, valamint az öngondoskodás és a szolidaritás párhuzama a jellemző. Az én logikám szerint ha minél több dolgot úgy csinálunk, mint ők, akkor egyre közelebb kerülünk ahhoz az állapothoz. Ha meg egyre kevesebb dolgot csinálunk úgy, mint ők, akkor pedig távolodunk attól. Én az előzőt akarom.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2015. július 28. 11:12
És én szeretnék egyszer olyan országban élni, ahol az emberek viszonyaira (...) a nyugalom, a másik tisztelete, valamint (..) a szolidaritás a jellemző. Irány Traiskirchen! Ott megkapod a leckét... Egyszerű vagy te pajtás, mint egy faék. (Kisalföld-szindrómás kretén.)
Brigadéros
2015. július 27. 21:11
"Az én logikám szerint ha minél több dolgot úgy csinálunk, mint ők, akkor egyre közelebb kerülünk ahhoz az állapothoz." Tudod Öcsém, 1945-ben ők is és mi is vesztes fél voltunk, legyőzve, megalázva és kifosztva. Semmivel nem volt jobb a helyzet Ausztriában, mint Magyarországon... A különbség abban állt, hogy a nagy demokrata Churchill és Roosevelt Sztálinnak odadobta Magyarországot, míg a szomszédból 1955-ben kitakarodtak a szovjetek és a kommunisták....Nálunk meg maradtak...az a negyven év behozhatatlan, hiába akarsz utólag olyan lenni, mint ők...ráadásul én már csak nem is akarnék Conchita kolbásznak drukkolni...
Crüwel
2015. július 27. 20:02
Pár éve még milyen jó volt görögnek lenni. :)
Peter8811
2015. július 27. 19:26
Viszont itt a lejtőn túl nektek Kisalföldieknek nagyon sokat köszönhetünk, hogy drágább az élet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!