Az ellenzék az MSZP miatt nem tud az Alkotmánybírósághoz fordulni

2015. július 06. 17:02

Kár, hogy egyes ellenzékiek képtelenek az együttműködésre, még akkor is, amikor egy kezdeményezés valóban értelmes és a szabadság ügye szempontjából hasznos.

2015. július 06. 17:02
Szigetvári Viktor
Egyuttpart.hu

Az Együtt sajnálatosnak tartja, hogy az MSZP nem hajlandó aláírni a pártnak a közérdekű adatigénylés fizetőssé tétele elleni alkotmánybírósági beadványát.

Az Együttnek ötven aláírásra lett volna szüksége a parlamenti képviselőktől ahhoz, hogy az Alkotmánybírósághoz fordulhasson az Infotörvény módosítása, a közérdekű adatigénylés fizetőssé tétele miatt.

Sajnálattal vettük tudomásul, hogy az MSZP – miközben az Együtt támogatta a menekültügyi vitanapra vonatkozó szocialista parlamenti kezdeményezést – nemet mondott az alkotmányossági kezdeményezésre, méghozzá érthetetlen indokra hivatkozva.

Kár, hogy egyes ellenzékiek képtelenek az együttműködésre, még akkor is, amikor egy kezdeményezés valóban értelmes és a szabadság ügye szempontjából hasznos. Az Infotörvény szigorítása ugyanis az Együtt szerint kizárólag azt a célt szolgálja, hogy nehezebben derüljön fény a korrupt fideszesek lopásaira.

Az Együtt azonban továbbra is felszólítja Áder János köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a ma elfogadott, de alkotmányellenes törvényt!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2015. július 07. 10:17
Öcsisajt először Te számolj el minden fillérrel amit Feritől kaptál...utána ugass Szigetvári Viktor Szigetvári Viktor (Budapest, 1978. október 16. – ) politológus, politikai kommunikációs szakember. 2001-ben került az Magyar Szocialista Párt (MSZP) közelébe Ron Werber munkatársaként.[1] Előbb Baja Ferenc mellett dolgozott a párt választási kampányának irányításában, később részt vett az Európai Unió Kommunikációs Közalapítvány (EUKK) megalapításában, majd Gyurcsány Ferenc munkatársaként Medgyessy Péter miniszterelnök tanácsadója lett. 2003 nyarától a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium miniszteri titkárságvezetője, augusztustól sajtófőnöke volt. 2004 júniusában Medgyessy Péter kommunikációs vezetőjévé és a kormányzati hirdetések kezelőjévé nevezték ki, a Miniszterelnöki Kabinet Nyilvános Kapcsolatok Titkárságának helyettes államtitkáraként Braun Róbert helyére. Gyurcsány Ferenc miniszterelnökké választása után ugyanezt a posztot töltötte be egészen 2005 májusáig. Utána egészen 2006 végéig irányította az MSZP választási felkészülését előbb a parlamenti, majd pedig az önkormányzati választási kampány során. Munkája részeként felügyelte a helyi szervezetek munkáját, irányította a párt központi szervezetét, kidolgozta a párt hirdetési-, rendezvény- és mobilizációs stratégiáját. 2007 tavaszán magáncéget alapított Szigetvári és Társai Kommunikációs Vállalat néven. A cég 2010 előtt számos állami megbízást kapott.[2] A vállalkozás véleménykutatások, közösségi és politikai kommunikációs projektek tanácsadója, lebonyolítója Magyarországon és Közép-Európában. Bajnai Gordon miniszterelnök személyes tanácsadója és kabinetfőnöke volt államtitkárként a kormánya 2009. áprilisi megalakulásától azon év végéig. 2009 augusztusában az MSZP tagja lett.[3] 2010 tavaszán és őszén ismét az MSZP országos kampányigazgatójaként dolgozott az országgyűlési és önkormányzati kampányban. 2011-ben a Bajnai Gordon által alapított Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány kuratóriumának lett a tagja. 2012 októberében az akkor alapított Haza és Haladás Egyesület ügyvezető alelnöke lett.[4] 2013 januárjában kilépett az MSZP-ből.[5] 2013. március 8-tól a Együtt 2014 Választói Szövetség Párt egyik társelnöke.[6]
kitiltott
2015. július 07. 10:14
a "külön"mind a két tagja aláírta ezt a nyilatkozatot? ki a fax kíváncsi egy 0 százalékos párt nulla százalékos véleményére?
2015. július 07. 09:18
Szigetvári Viktor! Nincs más hátra. Alkalmazkodnod kell a körülményekhez! Csak a névváltoztatás segíthet! A gittegylet új neve: NEM EGYÜTT.
Peter8811
2015. július 07. 07:10
Anyukádnak kellett volna az AB-hez fordulni( Abortusz Bizottság -usz)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!