Betelt a pohár: nyilvános WC lett Budapest szíve

2015. július 27. 09:59

A 70-es troliból az ablakon kinézve azt láttam, hogy a Lengyel Intézet előtt, azaz az Andrássy út és a Nagymező utca sarkán, egy hajléktalan éppen vizeléshez készülődött, és a legkevésbé se zavarta, hogy ezt nagy nyilvánosság előtt teszi.

2015. július 27. 09:59
V. Nagy Viktória
Válasz.hu

Pedig nem ismeretlen a helyzet a kerület vezetői előtt, elég, ha csak azt idézem fel, hogy tavaly például közvetlenül karácsony előtt, december 23-án voltam kénytelen telefonálgatni azért, hogy a házunk kapujában akkor már második napja száradó emberi ürüléket eltüntetni szíveskedjenek, mert az mégsem járja, hogy fenyőfával, karácsonyi csomagokkal és egyebekkel kell átugrálni rajta, illetve kerülgetni. Mivel ünnep előtt voltunk, már csak ügyeletet tartottak az illetékes szerveknél, úgyhogy, ha el nem is szállították a halmot, legalább fehér porral leszórták. Az is több, mint a semmi.

De vissza a nyárhoz. Sajnos nem először láttam a tegnapihoz hasonló jelenetet nálunk, ám most elszakadt a cérna, azzal a szegény hajléktalannal betelt a pohár. Lehet, hogy a kánikula miatt, de valószínűleg azért is, mert VI. kerületi lakosként egyre nehezebben viselem a külföldi (főleg angol) kocsmaturisták éjszakai randalírozásait. Azt, hogy reggelente leírhatatlanul mocskos és büdös a Nagymező utca és környéke, hogy nem győzzük kerülgetni a széttörött üvegeket, a poharakat, a szarkupacokat és a különféle tócsákat, vagy a földön fekvő, az éjszakai buli fáradalmait ott kipihenő partiarcokat. És akkor arról még nem is szóltam, hogy éjszaka mi megy mifelénk: ürítés az utcán, szex a kapualjban (még jó, ha »csak« a kapualjban), ordítozás.

Gusztustalanná, undorítóvá válik reggelre »a pesti Broadway«, nincs mit szépíteni rajta. Tenni azonban ideje lenne ellene.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. július 27. 19:41
Az 1980-as években már több, mint száz illemhely működött Budapesten. http://budapestcity.org/11-egyeb/wc/index-hu.htm 2010 36 . 41 üzemképtelen zárva Árva budapest!
Ellensúly
2015. július 27. 19:40
Múltkor a népligeti metróaluljáró lépcsőjének tövében, középen állva hugyozott egy csöves. (Nemzetközi buszpályaudvar, külföldiek jönnek-mennek, remek országimázs.) Kérdőre vontam, és még neki állt feljebb. Nagyon távol áll tőlem az erőszak, de kis híján felrúgtam. Végül győzött a józan ész, az empátia és a megbocsátás: mit érek azzal, ha bántok egy emberi roncsot? De a kérdés azóta is ott motoszkál bennem: vajon így, hogy az emberek eltűrték, hányszor fogja még megismételni?
bakonyibetyar
2015. július 27. 18:26
"Kereszténykonzervatív polgári kormánynak tilos nyilvános wc-hálózatot szerveznie". A cionbolsi zsidónácik - élén demszky haveroddal - meg bezárták azt is ami megvolt. Mivel ők a melegbárokba járnak "ügyintézni". A rombolás a lényegük, aztán meg másokon számonkérni. Oszt - szokásotok szerint - ezt is rákenitek a Zsideszre....
gepida
2015. július 27. 14:43
BUDIPEST
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!