Külföldi és hazai érdekkörök által működtetett ellenzék

2015. augusztus 22. 12:44

A hazai ellenzék mögött szerteágazó érdekkörök kusza hálója figyelhető meg. A holdudvarok mindegyike három részből áll: a külföldi politikai pártok, hatalmak által nyújtott pénzből, az adott körhöz kapcsolódó hazai gazdasági szereplőkből és végül főállású, illetve anyagilag érdekelt politikusokból.

2015. augusztus 22. 12:44
Fritz Gerlich
Civilpolitika

Egyre nyilvánvalóbbá válik ma Magyarországon az, ami pár éve még ki nem mondott valóság volt: a hazai ellenzék mögött szerteágazó érdekkörök kusza hálója figyelhető meg. Nagyjából három ilyen »kör« rajzolódik ki: az első a Jobbik és holdudvara, a második a szocialisták és holdudvara, a harmadik pedig a liberálisok és holdudvaruk (ide értve az Együtt -öt, DK -t és a PM-et). A »holdudvarok« mindegyike további három részből áll: a külföldi politikai pártok, hatalmak által nyújtott pénzből, (melynek többsége saját médiafelületeket biztosít számukra), az adott körhöz kapcsolódó hazai gazdasági szereplőkből (és az általuk »átpumpált« »pénzekből«), és végül főállású, illetve anyagilag érdekelt politikusokból, »bedolgozókból«.

A Jobbik esetében a következőképp néz ki a helyzet: a külföldi szálat az orosz kapcsolat jelenti, elsősorban az Orosz Föderáció állambiztonsági szervezete, a médiafelületet a Kurucinfó és más szélsőjobbos oldalak jelentik, a hazai gazdasági szereplők kiléte kevéssé ismert, ám a főállású politikusaik, bedolgozóik köre nagyjából behatárolható. A liberális körnél picit másképp alakul a dolog: itt a külföldi szálat az USA tartja kezében, onnan érkezik az Együtthöz, a PM-hez (és részben a DK-hoz) befutó pénzek java része (például a Clinton alapból, az amerikai demokrata párt tőkéjéből, és a kint élő, kivándorolt, de vagyonos és befolyásos magyar nagytőkések zsebeiből). A hazai milliárdos támogatói kör a liberálisok esetében elég soványka és alig néhány szereplőből áll. Kiemelendő, hogy bár a főállású liberális politikusok jól »boldogulnak« a pártbevételekből, nagyon jelentős az önkéntes, ingyen bedolgozó, lelkes amatőrök száma is. (Ami egyébként a többi pártcsaládnál nem figyelhető meg ilyen mértékben.) A liberális médiakör is szépen »teljesít«: egész seregnyi profin kivitelezett honlap, blog felület »szolgálja« céljaikat. Az az igazság, hogy ezek a portálok valósággal uralják a magyar nyelvű politikai felületek világát. Ezek a honlapok a külföldről érkező pénzekből színvonalas megjelenést, választékos tartalmakat és nagy olvasottságot tudnak produkálni, miközben érdekes módon nem képesek számottevően növelni a liberális, nyugatbarát magyar szavazótábor nagyságát. (Így végső soron alapvető és legfontosabb céljaikat egyelőre nem érik el.)

Ami a harmadik kört, a szocialistákat illeti: a nyugat-európai baloldal támogatása minden téren érezhető és persze itt is van amerikai »csatorna« ahonnan élénken érkezik az anyagi támogatás. Médiafelületeik jól érzékelhetőek, bár ezek sikeressége messze elmarad a liberálisokétól. A hazai milliárdos réteg egy része a szocik mögött áll ez sem nagyon tagadható, bár az elmúlt években erősen csökken mind számuk, mind befolyásuk, mind adakozó kedvük.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illiberator
2015. augusztus 23. 22:05
Magyargyűlölő (amerikai) cionista tőke (pl. G. Soros) áll a hazai ballib oldal mögött. Moderátor pedig a magyarországi cionista "értelmiség" (pl. Konrád, Heller...). Érdekes, a szomszédos országok baloldali politikájára a cionista befolyás alig mérhető, az ottani baloldal nemzeti elkötelezettsége ugyanolyan olyan erős mint a jobboldalé. Vajon mi az oka ennek az eltérésnek?
Peter8811
2015. augusztus 23. 12:41
Alapos a külföldi részvétel a baloldali civilek támogatásában norvég alapos, most még a lapos is norvég alapos.
ottapont
2015. augusztus 22. 22:40
'Kiemelendő, hogy bár a főállású liberális politikusok jól „boldogulnak” a pártbevételekből, nagyon jelentős az önkéntes, ingyen bedolgozó, lelkes amatőrök száma is. (Ami egyébként a többi pártcsaládnál nem figyelhető meg ilyen mértékben.)' Az biztos, hogy ők a legizgágábbak. A szocik esetében nem említett orosz szálat. Alig hiszem, hogy csak a nyeretlen kétévest etetik.
balbako_
2015. augusztus 22. 16:21
A maffiaállamot nácizmust leszámítva amit a zsigeri gyűlölet és a kötelező vörös farok diktált a szerzőnek az ismert tényeket közölte. Ezzel azonban el is cseszte az egészet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!