Miért veszi el a kormány a szombatunkat? Miért? Miért?!

2015. augusztus 08. 10:25

A kormány valamiért minden évben széttrollkodja a munkaheteinket. Ideje megmondani, hogy ilyen áron nem kell a hülye hosszú hétvégéjük.

2015. augusztus 08. 10:25
Herczeg Márk
Herczeg Márk
444

„A magyar kormány sok éve már előszeretettel dönti el helyettünk, hogy mikor akarjunk hét végén dolgozni. Arról, hogy melyik munkanapot helyezik át, mindig az aktuális munkaügyi miniszter, mostanában Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter dönt, rendelettel.

A legrosszabb, hogy a szombati meló miatt a dolgozóknak ilyenkor 12 napon belül egyetlen szabadnapjuk van. Ami élettani szempontokból eddig is kétségbeejtő volt, de 2015-ban sikerült még tovább rontani a helyzetet, mert ilyenkor az az egyetlen pihenőnap a vasárnap – amit márciusban teljesen tönkretettek.

Azaz, ha hétköznap nincs időd a dolgaidat intézni, jó eséllyel két hétig bukhatod, hogy elugorj egy új matracért vagy nagybevásárlásra. Kösz, Varga! Ennél még az is jobb lenne, ha vasárnap kellene dolgozni, akkor legalább néha ilyenkor is nyitva lennének a boltok. Vagy ha még így sem nyithatnának ki, akkor legalább a többiek dolgoznának olyankor, amikor amúgy is kihalt minden.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 234 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Panzergrenadier
2015. augusztus 09. 21:15
A munkanap-áthelyezgetés a mindenkori "nemzeti" kormányok egyik legidiotikusabb intézménye. És kiirthatatlan, mint a parlagfű. Miről van szó? A cél az lenne, hogy a dolgozó egy nappal tovább "pihenjen" és a 3 műszakban dolgozó nehézipari üzemeknek, ld. Borsodi Acélkombinát, csepeli Vas- és Acélművek etc.ne hűljön ki egy napra sem a kokillájuk. Eredmény: egyik napon sem dolgozik senki: sem a munkanappá minősített szombaton, sem a cserenapon. (Próbáljanak ezeken a napokon kis üzletekbe, vagy a kantinba menni!) Az antikrisztus KDNP-nek köszönhetően a vasárnappá zsugorodott "hétvégén" még vásárolni sem tudunk. Sehol Európában ilyen baromság nincs! Meg lehet nézni a nálunk boldogabb országokból érkezett turisták elképedését. Ennél nagyobb ökörség csak az ún. nyári időszámítás, amit idióta mérnökök számításai alapján - akik szerint az ember gép, amit ide-oda lehet kapcsolgatni; biológiai óra, áhhhhh, bölcsész-baromság - energia-hatékonyság címén bevezettek - nem véletlenül a Führer örömére. Hol az spórolás az "energiatakarékos" világítás kötelező bevezetése óta, hülye müszik??!!!! Erről miért nincs 1 milliós EU-s népszavazás??? HEIL!
Negue
2015. augusztus 09. 17:51
Az a lényeg, hogy mindig legyen valami ok a nyavalygásra, igaz?
zőldsas
2015. augusztus 09. 14:48
Köcsög! Te valószínű nem vagy katolikus mert neked a péntek vagy a szombat a tiltott nap. Vásároljál konzervet.
kjkj945
2015. augusztus 09. 14:03
666 szokásos marhaság. Mióta is vannak a munkanap áthelyezések? ??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!