Nyitott ablakok

2015. augusztus 11. 16:09

Arról beszél, hogy bezárkózni jó, hogy mi sosem voltunk multikulturális társadalom, s ezt nem áldozzuk fel semmiért. Halljuk unásig a mantrát és egyre többen gondolják, ha ennyit mondják, így van ez biztosan.

2015. augusztus 11. 16:09
Keszei L. András
Kisalföld

Aztán utazik az emberfia a családjával pár száz kilométert, s esti sétájuk során bekukucskálnak egy kocsma nyitott ablakán, amin át jófajta gitárzene tölti meg az utcát. A bentiek barátságosan intenek, jöjjenek be.

Az érkezők bizonytalankodnak, így kijönnek értük. Pecsétet nyomnak a kezükre, meg sört a poharaikba, jelezve, közéjük tartoznak, erre az estére legalább. Az asztalokat megforgatják, hogy mindenki a másik szemébe nézhessen. Az érkezők mondják – jól angolul csak a gyerek beszél –, hogy magyarok, az asztalok körül csehek, oroszok, egy francia egyetemi professzor, két világjáró holland, egy angol Londonból, s ki tudja még. A magyar szóra a cseh zenész a Gyöngyhajú lánnyal válaszol. ()

Egy kiskocsmában képletesen szólva együtt ült fél Európa. Nyitott ablakoknál. Mutatva, hogy szép a világ és kerek. Kinek így, kinek úgy.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
eresgé
2015. augusztus 12. 03:11
Pont egy angolt emleget? ;) Aztán meg Kisalföld, Győrben is a parkban ücsörögnek a vámosszabadi szállás is régóta borzolja az idegeket. Ez a pasi tényleg ennyire ostobának nézi az olvasóit?
Szúnyog
2015. augusztus 12. 01:30
Ez egy hülye.
OberEnnsinnen
2015. augusztus 11. 18:36
Keszei, megfogadta Gyurcsány mantráját: "El lehet innen menni, kérem szépen!" Lám, máris jól érzi magát. Kisalföldnél - a tulajdonosa kicsoda is? - így megy ez. Mondja ezután a cikk után bárki, hogy ezen a kocsmaablakon nem hívnának be bármely migránst alapból-kapásból, vendégségbe. Bezzeg nem úgy a gyűlölködő magyaroknál...
várúr
2015. augusztus 11. 18:20
"A kocsmában együtt ül fél Európa" És nem fél Szíria, fél Pakisztán, stb. Továbbá ez a "fél Európa" nem segílyből fizeti a számlát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!