Abszolút biztonságot a ­kerítés sem fog nyújtani

2015. augusztus 14. 11:14

Napi szinten találkoznak a biztonsági szakemberek és a be­vándorlási hivatal munkatársai azzal, hogy a menedékkérők között bizonytalan hátterű, nehezen felderíthető személyek vannak. Interjú.

2015. augusztus 14. 11:14
Kovács Zoltán
Kovács Zoltán
Magyar Narancs

MN: De ez a veszély akkor is fennáll, ha közvetlenül a törökországi táborokból vesszük át a menekülteket.

KZ: Abszolút biztonságot a ­kerítés sem fog nyújtani, de a ­veszély legalább csökkenthető. Napi szinten találkoznak a biztonsági szakemberek és a be­vándorlási hivatal munkatársai azzal, hogy a menedékkérők között bizonytalan hátterű, nehezen felderíthető személyek vannak. Elmebetegektől a szervezett bű­nözőkön át a terroristákig ­so­kan próbálják kihasználni az ­or­szágvédelmi rendszerek gyen­­ge­sé­geit.

MN: A 444.hu és a hvg.hu is azt írta – vezető fideszes politikusokra hivatkozva – hogy a plakátkampány és a kerítés ötlete Habony Árpádtól származik, a kidolgozásban Arthur J. Finkelstein is részt vett. Ezt meg tudja erősíteni?

KZ: Összeesküvés-elméletekre azért nincs szükség, mert egyébként is elég számban vannak körülöttünk összeesküvések. Teljesen mindegy, hogy ki az ötletadó, hiszen a kormányzat felelősségi körébe és kivitelezésébe tartozik ez a dolog. Nem kell ahhoz sem Habony Árpád, sem Finkelstein, hogy több mint százezer ember illegálisan érkezzen. Ön sem gondolhatja, hogy ők szervezték az illegális migránsok áramlását.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2015. augusztus 14. 20:42
Abszolút biztosságot a gumi sem nyújt.
írmag
2015. augusztus 14. 19:37
Többen így sejtettük eddig is, most kaptam, olvassátok és tegyétek közzé sok helyen! http://orientalista.hu/osztrak-lap-amerikabol-finanszirozzak-az-afrikai-bevandorlokat/
néhai Ch.Pilot
2015. augusztus 14. 15:43
Ceterum censeo: a zöldhatáron a kerítés nem elég. Tűzparancsot kiadni, golyószórót, napalmot, harci gázt bevetni!
vigyor
2015. augusztus 14. 13:26
...óbasssssszus, hát tényleg még mindig szájba kell rágni, hogy a kerítés nem nyújt abszolút biztonságot , csak csökkenti az illegálisok számát? Miért, komolyan kérdem, miért kell még ezt mindig újra és újra és újra elmondani, miért nem lehet felfogni, megérteni, tudomásul venni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!