Valótlan állítások a Cseh Tamás Programról

2015. augusztus 12. 11:42

Szomorú, hogy az egykor sikeresnek tekintett előadó irigy fiatal, kezdő zenésztársaira, és sajnálja tőlük a pályájuk elindításához nélkülözhetetlen támogatást.

2015. augusztus 12. 11:42
Nemzeti Kulturális Alap

Tisztelt Szerkesztőség!

Kérjük, hogy az alábbi reagálást legyenek szívesek megjelentetni a mai napon megjelent „Nem vagyok én olyan nagy libsi! - Lovasi András a Mandinernek” című cikkükhöz kapcsolódóan.

A Cseh Tamás Program indulása óta az úgynevezett üres adathordozók (pl. írható CD-k, telefon- és fényképezőgép memóriakártyák, tabletek) után fizetett jogdíjak 25%-ból gazdálkodik, tehát nem az előadók műveit tartalmazó kép- és hanghordozók után szedett jogdíjakból.

Az egyedülálló Programnak köszönhetően 42 zenekar - egyebek mellett a Nagyszínpad döntőjébe jutott Margaret Island, az Éter Tehetségkutató Fesztivál idei évi győztese, a Soul Surge - 49 vidéki klub, 19 rádió és tv, valamint számos előzenekar (a cikkben is említett Belmondo, Quimby, illetve a Nagyszínpad I. helyezettje, az Ocho Macho) kapott eredményes pályázatuk révén támogatást.

Szomorú, hogy az egykor sikeresnek tekintett előadó irigy fiatal, kezdő zenésztársaira, és sajnálja tőlük a pályájuk elindításához nélkülözhetetlen támogatást.

NKA

(Közlemény.)

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bonta
2015. augusztus 13. 16:35
Egyébként tökmindegy, hogy ki mit mond az NKA-ra, egy adófizetők pénzéből működő cég nem válaszolhat ilyen stílusban. Senkinek. És akkor ez a Nemzeti KULTURÁLIS Alap.
kardosg
2015. augusztus 13. 08:09
Lovasi kiadóként is sokat tett számos valóban tehetséges kezdő zenész, illetve zenekar sikeréért (ld. Megadó kiadó). Az NKA ezzel a nyilvánvalóan sértődött, olcsón demagóg és alantasan övön aluli reakciójával nemcsak az elvárható európai normákat, de önmagát is alulmúlta. Mi az, hogy "az egykor sikeresnek tekintett előadó irigy fiatal, kezdő zenésztársaira, és sajnálja tőlük a pályájuk elindításához nélkülözhetetlen támogatást."? Túl a vérdemagóg hazugságon, milyen stílus ez egy közintézménytől? Még magánszemélytől is ciki lenne. Az indulatos reakció valódi oka, hogy Lovasi nem hódol be ennek a kultúrpolitikának, ahogy az előzőnek és egyiknek se. Az érti a sztorit, aki tudja, miért és mennyire küldte el a búsba L. Simont, illetve milyen függetlenül és bátran nyilatkozott arról, hogy nem kéne a zenészekből valami heréltek kórusát fabrikálni a támogatási rendszerrel, a oiaci önállóság helyére pártpolitikai és kormányfüggést téve a támogatási/pályázati rendszerrel. Ha valaki ismeri a PUNKKK program leállítása után nagy nehezen elindított Cseh Tamás program történetét, melynek már a névadása is súlyos kérdéseket fel (például az, hogy mennyire és hogyan kérték ki hozzá a család hozzájárulását), akkor különösen gáz egy ilyen nyilatkozat. Azt már nem is említem, hogy pont Cseh Tamás mottóval, az ő tematizációjával vetettük fel páran a magyar könnyűzene jövőjének alapvető kérdéseit egy ankétban, ami után pont Cseh Tamás névvel indult ez a program... http://valasz.hu/reflektor/meddig-magyar-a-zene-63746 Ha az NKA hallgatott volna, bölcsebbnek tűnt volna.
hátakkor
2015. augusztus 12. 18:39
Ma olvastam hogy a datacentereket is államilag kéne támogatni meg a napelemeket is. Ha olyan frankó miért is?
hátakkor
2015. augusztus 12. 14:21
Én azt se értem miért kell tàmogassak zenekart. Robbie Williams kapott? Vagy Sting,Prince?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!