Lehet hazudni

2015. augusztus 25. 08:48

Le a magyarokkal! – ilyen véleménnyel is találkoztunk a Kolozsvári Magyar Napokon, azonban a borutca végén felállított ideiglenes illemhely hátára felfirkált üzenet ezúttal nem talált célba.

2015. augusztus 25. 08:48
Páva Adorján
Krónika

„A magányosan elhaló, inkább megmosolyogtató sértegetést ugyanis számtalan ellenpélda cáfolta meg a kincses város jó hírét messze vivő rendezvénysorozaton. Elég volt csak végigsétálni a Farkas utcai vásárban ahhoz, hogy a saját szemünkkel lássuk: a dörgölőző politikai nyilatkozatokon túl a kolozsvári románság is örömmel fürdőzött a magyar napok fényében. A felújított református templomban ugyanúgy lehetett román szót hallani, mint a főtéri koncerteken és az éjszakai bulikban, sőt olyan vendéggel is találkoztunk, aki csak azért látogatott el Kolozsvárra, hogy magyarokat ismerjen meg.

A jóleső személyes tapasztalatok egyértelműen alátámasztják azokat a statisztikai adatokat, melyek szerint – ahogyan a KMN egyik előadásán is elhangzott – az elmúlt évek során 80-ról 30 százalékra csökkent azok aránya, akik szerint a magyarok veszélyt jelentenek a románokra, illetve az országra. Vasile Dâncu szociológus ugyanakkor a beszélgetésen azt is kimondta, hogy külön társadalmakban, párhuzamos világban élünk, és csak az egymásról alkotott sztereotípiák jelzik, hogy közünk van egymáshoz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajkakutyus
2015. augusztus 25. 17:16
Csak nem Parászka Boróka firkálgatott a budikra?
atila68
2015. augusztus 25. 11:06
"Le a magyarokkal!" Mármint a székelyekkel? Akkor ki fog benneteket eltartani kedves erdélyi románok?
Ellensúly
2015. augusztus 25. 10:34
Lehet, hogy vannak románok, akik érdeklődést mutatnak a magyarság iránt, mégis a választásokon kisebb-nagyobb magyarellenesség nélkül egy politikus sem rúg labdába.
luga
2015. augusztus 25. 10:08
Ezzel is újból bebizonyosodott, hogy a trianoni határok kontár tákolmányok. Pont ugyan olyan, mint most a népvándorlás nyugati kezelése.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!