A Muzsikás és a zsidó fesztivál

2015. augusztus 26. 20:48

Ha Petrás Mária elénekelhetne egy csángó népdalt a zsinagógában: máris többet tett az elfogadásért, a közös gyökerek újrafelfedezéséért, mint akárhány antirasszista kampány.

2015. augusztus 26. 20:48
Schiffer András
Schiffer András
Facebook

„A Muzsikás egész munkássága pontosan annak művészi példázata, hogy például a szatmári, máramarosi stb. zsidóság elpusztítása a magyar kultúra szövedékéből tépett ki egy darabot. A helyzet az, hogy most ezt a zenekart kényszerítették a zsidó fesztiváltól való távolmaradásra a bérrettegők. Ha Petrás Mária elénekelhetne egy csángó népdalt a zsinagógában: máris többet tett az elfogadásért, a közös gyökerek újrafelfedezéséért, mint akárhány antirasszista kampány. Azok a hipertoleránsok, akik n+1-edjére is bedőltek a véleményterroristáknak és Petrást kitiltották a zsinagógából: több kárt okoztak az együttélésnek, mint a szélsőjobbos portálok egész éves munkássága.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 400 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ottapont
2015. augusztus 27. 20:57
Én sem, van akinek az a stratégiája, hogy az ujja mögé bújik.
wallenberg8805
2015. augusztus 27. 13:58
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Schiffernek igaza van, sőt Petrás Mária kitiltása nem csak aljasság volt, de ráadásul még törvénysértő diszkrimináció is, amiért súlyos milliókra és erkölcsi elégtétel adásra lehetne perelni a zsidó szervezőket, akiknek végre papírjuk lenne róla hogy diszkrimináltak, aminek hasznos társadalmi üzenete lenne az hogy Magyarországon jogegyenlőség van, még zsidóknak is tilos diszkriminálni. http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0300125.TV 2003. évi CXXV. törvény az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról A törvény hatálya 5. § Az egyenlő bánásmód követelményét a 4. §-ban foglaltakon túl az adott jogviszony tekintetében köteles megtartani, c) az állami támogatás felhasználása során létrejövő jogviszonyai tekintetében az állami támogatásban részesülő egyéni vállalkozó, jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet Hátrányos megkülönböztetés 8. § Közvetlen hátrányos megkülönböztetésnek minősül az olyan rendelkezés, amelynek eredményeként egy személy vagy csoport valós vagy vélt j) politikai vagy más véleménye, miatt részesül kedvezőtlenebb bánásmódban, mint amelyben más, összehasonlítható helyzetben levő személy vagy csoport részesül, részesült vagy részesülne. (Tehát ha a zsidó fesztivál szervezője állami támogatás felhasználása közben egy személyt, aki szakmailag már megfelelt, mert meghívták fellépni, később vélt politikai véleménye miatt nem enged fellépni, az jogellenes diszkrimináció, amit a törvény tilt.) * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
duzur
2015. augusztus 27. 13:17
Tehát az itteni lelkes "konzervatívok" szerint Schiffer, egy rosszarcú, rosszindulatú ember, aki csak ártani akar a magyaroknak. Ez jóformán iskolapéldája is lehetne a "kalapos" mondásnak... Szegény Magyarország, ha ilyen "csodás" a nép itélöképessége és ahol csak diabolizálni vagy idealizálni hajlamosak a buzgó hazafik...
kaffogó hebrencs
2015. augusztus 27. 10:50
Hát jó lenne, ha tényleg így gondolná. De szerintem nam vagoyk egyeüdl, aki azt gondolja, azértm ond kielncszer igazat, hogy tizedjére átvághasson.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!