„Tessék megszeretni” ország

2015. augusztus 25. 14:55

A csótányokat kiirtani nem lehet, tessék megszeretni!

2015. augusztus 25. 14:55
Somfai Péter
Népszava

Moszkvai tudósítók körében öröklődő szólásként maradt az egyik hetvenes években ott dolgozó kollégánk intelme: a csótányokat kiirtani nem lehet, tessék megszeretni! Azóta rájöttem, ez a nagyon bölcs »tanítás« mindennapjaink megannyi visszás jelenségére igaz lehet.

Néhány éve Tarlós István, még mint Óbuda polgármestere, képes volt éjszakákat járni a kerülete utcáit a zajmérőkkel, hogy rá tudják bizonyítani Gerendaiékra, hogy hangosak a szigeti bulik, és ha nem tekerik halkabbra a potmétereket, be fogják tiltani a bulit. Mit tehettek? Belátták, Tarlós az erősebb kutya.

Most a Hungaroring környékén lakók berzenkednek, hogy túl hangos a pálya, s nyílt levélben tiltakoznak. Az illetékes minisztérium, elvágandó a gordiuszi csomót, új tervezeten dolgozik: a zajkibocsátási határértékek megemelésével oldaná meg a problémát. Világos: az autóknak nincs potméterük, Berni Ecclestone nem Tarlós István. A járműveket nem fogják áttervezni, tehát — akár a csótányokat Moszkvában  meg kell szeretni a hangjukat.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kálmi
2015. augusztus 26. 03:47
"A csótányokat kiirtani nem lehet, tessék megszeretni! " Szeressen meg téged a hóhér!
Mich
2015. augusztus 26. 00:59
"A csótányokat kiirtani nem lehet, tessék megszeretni!" Magatoktól, a ballibröl beszélsz, Peti? Nem lehet megparancsolni az embereknek, hogy szeressenek benneteket...!
Szúnyog
2015. augusztus 26. 00:50
Süket fasz.
kitiltott
2015. augusztus 25. 22:47
Ez mekkora paraszt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!