Széjjelszakadnék

2015. augusztus 17. 16:08

A hazánkból távozóknak is megvannak a nyomós okaik. Az alacsony bérek és a magas árak, az urizálás és a nyomor viadala, a tolerancia vészes hiánya.

2015. augusztus 17. 16:08
Somodi Géza
Kisalföld

A menekülthullám kapcsán sokan kihangsúlyozzák, nyilván nem véletlen, hogy százezrek kelnek útra, s hagyják el otthonaikat. Nyomós okuk, okaik vannak erre. A »megélhetési bevándorlók« tömegei láttán pedig már mindenki tudja, érzi, az ország önmaga képtelen megoldani ezt a problémát, az jóval túlnő a határokon. Nemzetközi összefogásra, közös koncepció mentén való cselekvéssorozatra van szükség. Abban persze konstruktívan részt kell vennünk, de mi önmagunkban kevesek vagyunk a megoldáshoz.

A hazánkból távozóknak is megvannak a nyomós okaik. Az alacsony bérek és a magas árak, az urizálás és a nyomor viadala, a tolerancia vészes hiánya, a következmények nélküli, arcpirító csalások sora, az intézményesített korrupció, az urambátyámozás, a politikai bozótharcok, a demagógia diadala, a széthúzás, az ellenségkeresés, a pökhendiség. Mindezt viszont csak mi magunk tudjuk megváltoztatni. Csak rajtunk áll. Itt, a határon belül.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2015. augusztus 18. 00:54
A KisNépszabi csicskája megmondja a Tutit...
=nessuno=
2015. augusztus 17. 21:29
Pontos.
hihhaa
2015. augusztus 17. 21:21
" tolerancia vészes hiánya, a következmények nélküli, arcpirító csalások sora, az intézményesített korrupció, az urambátyámozás, a politikai bozótharcok, a demagógia diadala, a széthúzás, az ellenségkeresés, a pökhendiség" Népszerű indoklás. Az elsődleges viszont mindenképp a pénz, mindenki gazdagabb országokba távozik. Teli zsebbel ezek a dolgok kevésbé zavarók. Abszolút érthető indok távozásra a sokkal több pénz, nem értem, minek kell magyarázkodni.
Kanóc
2015. augusztus 17. 21:15
Ez is kottából nyekereg, gombokért. https://www.youtube.com/watch?v=Fdhj0MahlHA
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!