A saját örömömre színészkedem

2015. szeptember 14. 09:34

Minden esetben érvényesnek tartom: az alárendeltség hibákat indikál, félelmet kelt és megfelelni akarást eredményez. Interjú.

2015. szeptember 14. 09:34
Hernádi Judit
Színház.hu

Egyenrangú viszonyra törekszik a fiatalabb kollégáival is munka közben?


Persze. Nyilván a munkamegosztás során elkerülhetetlen, hogy akadjanak hierarchikus helyzetek. Ám minden esetben érvényesnek tartom: az alárendeltség hibákat indikál, félelmet kelt és megfelelni akarást eredményez. Így gondolja Margó is a darabban, Évát barátként emeli maga mellé, hogy támaszává váljon. Más kérdés, hogy a lány nem elégszik meg ezzel a szereppel.

Színésznővé válik Margó nyomdokain. Mit gondol a való életből, a tapasztalatai alapján: mennyit tudnak tanulni egymástól a színésznők? 

Biztosan magam is ellestem technikákat, fortélyokat a pályám során másoktól. Ha megtetszik valami, akár észrevétlenül átveszem. Tudatosan arra szoktam odafigyelni, hogy ami másoknak nem tetszik bennem, azon próbáljak változtatni.

A saját lánya ugyancsak az előadó-művészként, énekesnőként bontogatja a szárnyait. Neki mennyit tud segíteni?

Szinte semennyit, néhány praktikát mondtam neki mindössze azok közül, amelyeket megtanultam az évek során. Ám egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy igazam van ezekben, rá is bízom, használja-e őket vagy sem. Mindenkinek saját magának kell megtanulnia önmagát. Véleményem szerint ez az egyik fő feladatunk az életben. Nem tudom megmondani, másnak mit és hogyan kell tennie. Ha tudnám, lenne egy ház, aminek a falára ki lenne írva: »Jutka iskolája«. Nincs ilyen. Csak azt tudom, személy szerint nekem mi jó. A saját örömömre színészkedem, azzal foglalkozom, ami boldogságot okoz. Eközben, bevallom, nem gondolok a közre, sőt, végtelenül hálás vagyok, hogy nem zavarok másokat, sőt, talán szeretnek is nézni.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2016. március 17. 12:50
A színész-művésznő, ha jól olvassuk (és helyeslem is), osztatlan sikertelenséget mondhat magáénak. További sikereket ezügyben!
balbako_
2016. március 16. 15:53
A hiányos színészi tehetségét lihegő liberalizmussal dúcolta alá ez lemaradt.
Peter8811
2015. október 19. 21:57
Nagy színésznő, a 70-es évek végén együtt reggeliztem vele Zamárdiban egy kifőzdében már akkor egy elektromos keverőgéppel keverte a málnaszörpjét. A gépesítés híve volt már akkor is.
Peter8811
2015. október 19. 21:56
Ha a színészi tehetséget röviden összefoglaljuk egy ripacs, Gálvölgyivel és az azóta elhunyt Kicsi Huszárral együtt eladták magukat egy szar piacon. Farkasházyt nem is említem mert az még a ripacs szintet sem üti meg a szárszói Mimi klotyójával együtt sem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!