A slam az életformámat jelenti

2015. szeptember 21. 10:12

Beszélhetek. Használhatom az internetet, fogalmazhatok sarkosan. És ezt bárki megteheti, nemcsak az, aki slammel. Interjú.

2015. szeptember 21. 10:12
Kemény Zsófi
Eötvös Blog

A slam alapvetően szóbeli műfaj, viszont adott esetben működik, működhet írott formában is, ezt akár a regényedben szereplő slam szövegek is alátámaszthatják.


Már létezik slamantológia is: a Libri Kiadó kiadott két kötetet Slam.pont címmel, bennük három-három slammer bemutatkozásával, de tervben van a sorozat folytatása is. De bármikor össze lehetne olyan mennyiségű és minőségű slamet szedni, amelyekből kijönne akár több komplett antológiára való szöveg!

Gyakran foglalsz állást közéleti kérdésekben. Hogyan tudod megszólítani a fiatalokat? Eljut az üzenet, van visszajelzés?

A megszólítás eszköze a slam – és sokakhoz eljut. Mivel az internet az egyik legfontosabb médiumunk, ott azonnal lehetőségünk van a névtelen kommentek arcbakapására is. Szóval eljut, az biztos. Hogy mi jut el abból, amit mondunk, az már kérdéses. De nem akarok panaszkodni, a pozitív visszajelzés is nagyon sok.

Generációk lettek arra szoktatva, hogy ne gondolkodj, ne foglalj állást – sajnos ez ma is erősen hat a társadalomban. Mit tehetsz ez ellen Te mint a slam és a kortárs irodalom egyik ismert alakja, és mit tehet szerinted egy »átlag« egyetemista, felelős állampolgár?

Beszélhetek. Használhatom az internetet, fogalmazhatok sarkosan. És ezt bárki megteheti, nemcsak az, aki slammel.

Szélmalomharcot vívunk, vagy van remény valahogyan felrázni a fiatal generációt (vagy egyáltalán: a magyar társadalmat) a közéleti apátiából? A slam lehet ennek egy módja?

Én azt remélem, hogy a fiatalok ingerküszöbe nem mehet már sokkal magasabbra, előbb-utóbb muszáj lesz észrevenniük magukat és megszólalni. A slammozgalom megteremtett erre egy fórumot, de számtalan egyéb fórum is létezik. Ha nem hinnék benne, hogy nem szélmalomharc, nehezebb lenne csinálni.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sinistra
2016. január 13. 12:25
Mindenki azt csinál, amit akar: Füvet szív, vagy tököt vakar.
Knerten
2015. november 01. 11:23
Követelem vissza a 20 másodpercet az életemből, amennyit kibírtam belőle!
Nomine
2015. október 09. 21:59
értem, de nem lenne inkább jobb ha az idődet és energiádat családalapításra fordítanád? slam
Rebel Son
2015. október 04. 16:07
ó bazmeg, beugrott honnan ismerős ez a buta liba: https://www.youtube.com/watch?v=ToWdn-VPPTc
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!