Így lettem ballibből turbómagyar 8 lépésben

2015. szeptember 18. 19:20

Orbán egyetlen európai vezetőként képvisel a probléma nulladik napjától sziklaszilárd álláspontot. Felvállalta az ezzel járó kezdeti támadásokat és össztüzet, majd hetek-hónapok alatt minden őt igazolta.

2015. szeptember 18. 19:20
Németh Gábor
Egyenlítő blog

„6.) Orbánnak nincs miért szégyenkeznie, sőt

Most fog végleg elszabadulni a pokol, de hazudnék, ha megszokásból Orbánt kezdeném szapulni. Nem gondolom, hogy nem hibázott, sőt, hogy nem használta a politikai eszköztár legsötétebb húzásait. Persze. Gátlástalan, hatalomvágytól fűtött, manipulatív húzások sorát követte és követi el.

De most egy pillanatra az összképre koncentráljunk, és ne a gyakorlati politikai cselekvést kísérő ökörségekre és bakikra.

  1. Az első és legfontosabb érvem az állításom mellett: Magyarország hamar és hatékonyan megvédte az EU ezen határszakaszát, szinte egyedül teljesítve ezt a kötelezettséget.

Orbán emellett egyetlen európai vezetőként képvisel a probléma nulladik napjától sziklaszilárd álláspontot. Felvállalta az ezzel járó kezdeti támadásokat és össztüzet, majd hetek-hónapok alatt minden őt igazolta. Az ő lépéseit zsigerből és hangosan elutasító európai politikusok ma már kezdik elfogadni álláspontját, utánozni cselekvését. »Merkel mintha Orbán érveit fogadta volna el, amikor ezeket saját koalíciós partnere sorolta föl neki« - foglalta össze találóan ez a cikk.

7.) Orbánt egyre nehezebb lesz támadni a kérdésben

Orbánt az egész világ xenofób diktátornak bélyegezte a Charlie Hebdo-mészárlás után tett nyilatkozata miatt. Aztán, mielőtt megindult az áradat, bármilyen alantas módon is (plakátok), de előre szólt a várható problémáról.

Töketlenkedtünk a menekültek regisztrációjával, a határ megvédésével, a kerítéssel, a szerencsétlenek ellátásával. Mindenki a torkunknak ugrott. Aztán láttuk, ahogy sorban lefagynak a mosolyok, leereszkednek a »welcome refugees«-táblák tőlünk nyugatabbra is. Mert élőben szembesülve a problémával ott is rájöttek, hogy nehéz regisztrálni, etetni, mozgatni, figyelni ennyi embert. Csak két rövid példa a sok közül:

  1. az osztrákok lenácizták Orbánt a béna vonatoztatás miatt, majd ők ugyanabba a hibába estek;

  2. a horvátok egyik nap minket szapulva jelezték, mennyivel emberségesebbek lesznek, majd ahogy meglátták a 8000 érkezőt, akiket egy csappal és egy mobil wc-vel vártak, gyorsan rendőröket küldtek tuszakodni hozzájuk, majd inkább visszabuszoztatták a bevándorlókat egy magyar határ menti laktanyába.

Beszélni könnyű.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
haj rá
2015. szeptember 19. 16:45
Gátlástalan.hatalomvágytól fűtött,manipulatív jelzők a Miniszterelnökünkre helytelen tudod gyilkos zsidajfasiszta! Lehet ezért is bocsánatot kérni! Várunk a hazánkba mint dédapádat is!
catalina9
2015. szeptember 19. 16:41
Németh Gábor Egyenlítő főszerk http://egyenlito.blog.hu 2015. szeptember 19. 14:48 Mandineresek, szevasztok! Mivel az itt kivonatolt írásom címe félreértéseket szült, szeretném tisztázni: az Egyenlítő blog olvasói neveztek egyik nap ballibnek, másnap turbómagyarnak, mert többféle álláspontot is megjelenítettünk felületeinken." Vagy úgy.....hihető magyarázat, ennek ellenére a cím teljesen összhangban van a tartalommal, vagyis egy ballib próbálja levetni a vörös/kék/zöld gűnyáját, és most elveszve lődörög a piros fehér zöld mentében.
haj rá
2015. szeptember 19. 16:34
Ha valóban turbózsidaj gyilkosból honfitársunk akarsz lenni örülök! Tudod a te fajtád 1948 óta "abortuszliberalizálás"cimen 7 millió életnek indult Magyar gyermeket ítélt szemétégetőbe holocaustáldozattá!/ A főgyilkos zsidajt bauert még az mszmp is emiaii záBank-eualapu kölcsönök százmillókat tettetek élőhalottá világszerte!A Palesztin népirtás,valamint zsidajok által finanszírozott iszlámbevándorlás miatt is bocsánatot kérhetsz!/a Palesztinokat akarják európába kiüldözni jövő évben kezdődik/Ha őszintén kérsz bocsánatot,és jóváteszed eddgi förtelmedet szerettél látunk! Áldás,Békesség!
vigyor
2015. szeptember 19. 15:11
A 8. ponthoz kiegészítés. 2015 szeptemberében, az EU területén ismeretlen mennyiségű, ismeretlen összetételű, ismeretlen szándékú emberek ezrei szabadon mászkálnak. Ők azok, akiket eddig senki nem regisztrált. Mert ne legyenek kétségeink, bőven vannak ilyenek. Csak tegnapelőtt, a horvátok elindítottak egy transzportot Belgrádba x mennyiségű migránssal, és megérkezett x-15 százalék. Én az unió polgára vagyok. Az unió hogyan garantálja a biztonságom?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!