Szolidaritás

2015. szeptember 15. 10:45

Ez a néhány szombathelyi bíró most annak a Handó Tündének az önkénye miatt állt fel, akitől saját pályájuk és előmenetelük függ.

2015. szeptember 15. 10:45
Sándor Zsuzsa
JogÁsz blog

Lemondtak a Szombathelyi Törvényszék Bírói Tanácsának tagjai. Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke, Handó Tünde által oly büszkén emlegetett »Nyitott bíróság« egyetlen tagjától sem sikerült megtudni, hogy pontosan hány bíró is mondott le tisztségéről.

A hír talán belterjesnek tűnik, ám mégsem jelentéktelen. Nem csak azért, mert a bíróságok történetében példa nélküli, hogy bírák bármi ellen tiltakozzanak. Márpedig ez a néhány szombathelyi bíró most annak a Handó Tündének az önkénye miatt állt fel, akitől saját pályájuk és előmenetelük függ.

Egy Bírói Tanács a bírák által választott testület, amelynek joga az is, hogy véleményezze a bírói állásra benyújtott pályázatokat. A törvény szerint sorrendbe állíthatják a pályázókat, és az OBH elnökének az első három közül kell választania. Amennyiben nem az első helyre sorolt pályázót választja, azt meg kell indokolnia. De ilyen »demokratikus« módszerekkel Handó nem szeret pepecselni. Ezért inkább érvénytelenné nyilvánítja a pályázatot, és egy újat ír ki. Ezt korábban már Szombathelyen egyszer eljátszotta. Akkor az elnöki tisztségre benyújtott három pályázó helyett Andor Szabolcsot, egy olyan bírót bízott meg az elnöki feladatokkal, aki még csak nem is pályázott. És aki bízik abban, hogy a most kiírt állás-pályázatot már az újonnan megválasztott Bírói Tanács bírálja el.

Az OBH elnökének »teljhatalma« csak látszólag szűnik meg, hiába is változtatott – uniós nyomásra – a bírói törvényen  a parlament.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brigadéros
2015. október 02. 15:23
"Nos, ez a másik toleranciabajnok, amúgy bíró volt egykoron. Aztán bírósági szóvivő." ...Ez sok mindent elárul a bíróságok kiválasztási rendszeréről, meg úgy általában az állapotáról...Szegény Magyarország...:(
catalina9
2015. október 02. 15:23
"...Hozzájuk csatlakozik Sándor Zsuzsa. Nevezett így ír Schifferről: „Hál’ Istennek nem láttam ezt a kis görényt ma este, de már attól felforr az agyam, amit László Kálmán leírt. Jól emlékszem, amikor talán tavaly, vagy azelőtt nem ment el a hanukagyertya-gyújtásra, mondván, ő nem vesz részt vallási eseményen. Ritka egy aljas kis tetű. Már bocsánat, de mindig felbosszant, hogy még mindig vannak olyan naiv emberek, akik a szavazatukat vesztegetik egy ilyen aljas, sunyi kis mocsokra.” Nos, ez a másik toleranciabajnok, amúgy bíró volt egykoron. Aztán bírósági szóvivő. Egy pillanatra képzeljük el, hogyan ítélkezett ez a rohadék, amikor egy „nem elvtárs” került a színe elé...."
Selamat
2015. október 02. 15:23
Ahol Sándor Zsuzsa, meg Erzsi vakkangat, ott igazat, igazságot keresni felesleges. Hála az égnek ott tartunk, hogy már csak vakkantani tudnak!
OberEnnsinnen
2015. október 02. 15:22
"Egy Bírói Tanács a bírák által választott testület, amelynek joga az is, hogy véleményezze a bírói állásra benyújtott pályázatokat." Erről van szó... Már nem feltétlenül belvárosi ÁVH-s gyökerű "bírókat" keresnek a bírói karba. Mint amihez Sándor Zsuzsa illeszkedett évtizedeken keresztül... mérgezve az emberek tudatát, ...a magyar "bírói" kar szégyenére!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!