Záruló ajtók

2015. szeptember 25. 06:04

Ha tudtuk volna, hogy így néz ki a hírhedt schengeni határ, nem álltunk volna sorba órákat vízumért a nagykövetségek előtt!

2015. szeptember 25. 06:04
Stier Gábor
Stier Gábor
Magyar Nemzet

Igen, majd fél év kellett ahhoz, hogy éledezzen Európa önvédelmi reflexe, Brüsszel komolyan vegye ezt a válságot, és az egész világot válogatás nélkül keblére ölelő nagylelkűség, majd a probléma láttán kétségbeesett egymásra mutogatás után végre érdemben foglalkozzon a kérdéssel. A brüsszeli csúcs konstruktív légköréhez persze az is elengedhetetlenül szükséges volt, hogy a tagországok politikusai érezzék a választóik felől rájuk nehezedő nyomást, belpolitikai értelemben pedig szinte mindent kihozzanak e válságból. (…)

Ha nem is maradéktalanul, de ezzel az elmozdulással elégedett lehet a magyar kormány is, amelynek vezetője a véget nem érő szájkarate után dicséretes módon konkrét megoldási javaslatokkal érkezett Brüsszelbe. Orbán Viktor hat pontjából öt teljesült, ami egyben annak elismerése is, hogy a sokszor szörnyű retorika ellenére Magyarország azon kevés országok közé tartozik, amelyek érdemben tettek valamit a válság kezeléséért.

Hogy a falak emelése mennyire járható út, azt eldönti az idő, ez a meglehetősen megosztó lépés azonban legalábbis gondolkozásra s cselekvésre késztetett másokat is. A különutas politikájával maga körül is falakat építő kormány persze ezzel még nem tört ki az elszigetelődésből – nem csak a volt NATO-főtitkár „van rosszul Magyarországtól” –, a brüsszeli siker, az európai átlagemberek támogatása azonban elég magabiztosságot, erőt adhat számára. Enélkül ugyanis nem lehet learatni a gyümölcsöket sem.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lolka-Bolka
2015. szeptember 25. 19:48
az a fereg simocsko ......... hallot az a goreny azokrol a gazdag magyarokrol akik szivvel es lelekkel no meg anyagilag is ott voltak a vartan ...... rohadt goreny , kepmutato geci .........
UvegSam
2015. szeptember 25. 15:24
Hol van a NATO? Miért nem védi Európát a migrációs bombázástol? Bezzeg szaddam ellen volt ideológia! Rosszul vagyok a NATO, és az ENSZ főtitkártol is. Teljesen úgy tűnik mintha a migrans probléma fokozodasaban lennének érdekeltek. Persze ami az USA bol jön.....
tango47
2015. szeptember 25. 10:53
Azért engem érdekelne az, hogy hogyan zajlott Brüsszelben a tárgyalás. Orbán beterjesztette a javaslatait (vagy csak a sajtótájékoztatóin mondta el azokat)? Szavaztak róluk, vagy valaki megmondta, hogy mit kell határozni, aztán azt tudomásul vették. Jó lenne végre egy OBJEKTÍV (elfogulatlan) tudósítást olvasni erről.
ördöngös pepecselés
2015. szeptember 25. 08:07
a gecizés után marad a hazudozás Simlicskáéknál karate kutya...f...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!