Európa: most már érdemi döntés kell

2015. szeptember 18. 15:39

Az európai „humanizmus” áll tehát szemben az európai jogrenddel. Mondom, ez a szembenállás napi 300 érkezőig nem tűnik fel, alapvetően azért, mert a jogrendet nem tartotta be senki, se mi, se az osztrákok, se a németek.

2015. szeptember 18. 15:39
Timár Gábor
A KARD

Az európai »humanizmus« áll tehát szemben az európai jogrenddel. Mondom, ez a szembenállás napi 300 érkezőig nem tűnik fel, alapvetően azért, mert a jogrendet nem tartotta be senki, se mi, se az osztrákok, se a németek. A 300-ról 3000-re növekedés oka alapvetően ez, és kezdetben nem is volt ugrásszerű a növekedés, tehát külön döntés nélkül ragadtunk benne a »mindenki jöhet« gyakorlatába.

Dönteni kell tehát ebben, és a kvótásdira nem azért vagyok mérges, mert ígyazunijó meg úgyazorbán, hanem azért, mert erre a legfontosabb kérdésre: mindenki jöhet vagy senki? - nem ad választ, elsősorban Németország nem. EZT DÖNTSÉK MÁR EL, mielőtt a tutyimutyiságuk - és a saját kisszerűségeink - miatt szétmegy Európa, ahogy egymásnak lapátoljuk az áradatot.

Ha úgy döntenek, hogy ÁLLJ, akkor kell egy érkeztetőpont valahol a török-görög határ környékén (Izmirt tudnám javasolni), ahová a kibombázott aleppói odamehet, igazolhatja, hogy ő az és a családja is, megtudja, hogy egy, teszem azt, ezek után nyugodtan életbe léptethető kvótarendszer alapján neki az észtországi Parnut dobta a gép, indulhatunk-e? És ehhez a döntéshez kell egy »magyar típusú« határzár és határvédelem, vagy a görög-török, vagy a görög-makedón határon, utóbbi a görögöknek nem jó, de fizikailag könnyebb.

Ha meg úgy döntenek a németek, hogy befogadnak mindenkit (vagy nem döntenek sokáig sehogy, ami ugyanez), akkor viszont nagyon kérem őket, hogy - a józan ész és a balkáni béke jegyében - ugyanott, a görög-török határ térségében béreljenek egy kikötőt, és indítsanak napi 3000 fős kapacitással hajójáratot Hamburgba és vigyék el maguknak. Lehetőleg addig, amíg erre a lehetőségre a csempészek nem gyűjtik össze a tőkét.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olvaso9
2015. szeptember 18. 22:04
Méltányolom, hogy Gábor eljutott ide, ehhez az állásponthoz. Mert valami ilyen megoldás lehet csak jövőbemutató. Itt el kell felejtenünk, hogy melyik politikai oldallal szimpatizálunk, mert magyarok vagyunk, és igen, mert európaiak vagyunk (ezt akkor látjuk igazán, ha csak néhány napra is, de az arab világba, Ázsiába vagy Amerikába látogatunk s onnan tekintünk/gondolunk vissza az öreg kontinensre). Bármi az eredendő oka a menekülthullámnak, ha így halad a "menet", akkor nem Németország megerősödése (olcsó munkaerővel és újabb baloldali szavazókkal - amiben ott reménykednek), lesz az eredmény, hanem éppen ellenkezőleg, egész Európa meggyengülése, a Kelet és Nyugat összeveszése, a jószomszédok elidegenedése következik be. Ha választás útján került volna hatalomba a Bizottág elnöke, vagy az Európai parlament elnöke, most biztosan leváltaná a nép; de ők nem érzik a választópolgárok igényét a valóban élhető és biztonságos Európára s valami megfoghatatlan álhumánus elvárásnak akarnak megfelelni. Az európai vezetőket kellene felébreszteni,... miért nem jönnek ide, csatlakoznának a gyalogmenethez, látnák a táborokat a regisztráció tényleges működését a másság kultúráját, s talán kitisztulna a szemük... Az osztrákoknak, németeknek, horvátoknak is csak akkor változott a véleményük, amikor szembesültek a tényleges áradattal... Aki igazi vezető, igazi européer, őneki itt a helye most, a migránsok között, hogy valóságalapú döntést tudjon hozni.
puszika
2015. szeptember 18. 20:23
Ahhhhh! Mit mondjak,igen hosszú út meg idő kellett míg eljutottál idáig Tímár Gábor! A lényeg! Elkéstél,mások valamivel fürgébbek voltak,de azoknak sem hisszük egy szavát sem!!
Mich
2015. szeptember 18. 17:44
"Az európai „humanizmus”" = a célországok önzése és majomkodása. (Csak azt akarják, hogy a többiek átvegyék a "maradékot", ők meg megtartják a "hasznosakat"...)
tango47
2015. szeptember 18. 17:30
Szíjjártó megtette az első ésszerű javaslatot migrációs témában. Azóta nem hallottam semmi reakciót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!