Vlagyimir Putyinnak igaza van…

2015. október 04. 15:48

A menekültválság Putyint kisegítette a két esztendeje csak egyre fokozódó izoláltságból. Nem csak visszakerült a tárgyalóasztalokhoz, de az elmúlt hetekben maga kezdeményezte a találkozókat.

2015. október 04. 15:48
Ara-Kovács Attila
Magyar Narancs

„…már ha a mára gondolunk, Barack Obamának pedig akkor van igaza, ha a holnapra és a holnaputánra. (…)

Mi változott a korábbi helyzethez képest, ami most felbátoríthatta Putyint? Az, hogy a közel-keleti, s főként a szír válság immár európai válsággá terebélyesedett. A menekültügy jobbkor nem is jöhetett volna Putyinnak. Moszkvai diplomáciai körökkel érintkező szakértő mondta nekem a napokban, az oroszok is megdöbbenve figyelték az épülő magyar drótkerítésről, a röszkei eseményekről és a menekülő gyerekeket rugdosó magyar operatőrnőről szétsugárzott képeket, ugyanakkor megjegyezték: Orbán viselkedésével szemben egy határozott, átgondolt és konstruktív orosz fellépést a nyugati polgárok csak szimpátiával szemlélhetnek. Sok igazság van ebben a véleményben.

Így a menekültválság Putyint:

1. kisegítette a két esztendeje csak egyre fokozódó izoláltságból. Nem csak visszakerült a tárgyalóasztalokhoz, de az elmúlt hetekben maga kezdeményezte a találkozókat. Moszkvában egymásnak adták a kilincset azok az iráni, szaúdi, jordán, egyiptomi és izraeli politikusok, akik eddig hallani sem akartak egymásról, nem hogy egy egyeztetett fellépésről.

2. Moszkva nagyhatalmi jelenléte ismét meghatározóvá vált a Közel-Keleten. A Fekete-tengeri orosz flotta egy része már a szír partoknál állomásozik, a Dmitrij Donszkoj atommeghajtású mega-tengeralattjáróval egyetemben. Orosz szárazföldi csapatok harcolnak Aleppótól keletre, hogy visszaszerezzék a csecsen terroristavezér, Abu Omár al-Sisani harcosaitól a kveiriszi repülőteret.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Toledo
2015. október 05. 03:26
Orbánnal szembeni orosz fellépés-ezt valószínű semmilyen orosz szakértő nem forszírozta, erről csak álmodozik a DK és Attila
1120
2015. október 04. 20:21
Magyar Narancs? Nein, danke!
sersem4
2015. október 04. 20:06
Anyám! Ezek tényleg ennyire vannak képben? Ez már szakértőnek számit arrafelé? Nabazmeg,de szerencsénk van,hogy nem ezek szakértik meg az ország ügyeit jelen pillanatban! Nem vagyok fidesz fan,de ezek a minőségű kontraszelektált idióták még a Szijjártó cipőjét se pucolhatnák meg,mert még ahhoz is hülyék. Mennymá!
Pandaka pygmaea
2015. október 04. 18:23
"Felfogtátok, hogy mit tettetek?" – Putyin beszéde az ENSZ gyűlésen https://www.youtube.com/watch?feature=share&v=xDcbW2GUbG8&app=desktop Talán meghallgathatná ez a jóember Putyint magát és nem holmi kivénhedt KGB-ügynököktől informálódna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!