5 dolog, amit egy életre megtanulhatunk a TV2-balhéból

2015. október 26. 10:04

Simicska Lajos és Fonyó Károly egy kis borsot törhetnek Andy Vajna és megbízói orra alá, jöhetnek még jogászok csapatainak hatalmas hasznot hozó perek is, amelyeket 2023-ban valaki majd megnyer.

2015. október 26. 10:04
Bede Márton
444

4. A biznisz az biznisz, a sajtó pedig egy egészen más ügy

Istenem, de szépen tudott alig egy éve az akkor még RTL-vezér Dirk Gerkens a magyar szólásszabadság utolsó végvárának Dobó Istvánjaként kiállni a média függetlensége mellett. Könnyek szöknek a szemembe, ahogy felidézem ennek a drága férfinak a kiállását, akinél kérlelhetetlenebb védelmezője a demokratikus alapértékeknek talán Solt Ottília halála óta nem volt Magyarországon.

A fene sem érti, hogy ez az áldott jó ember most miért boltolt össze Andy Vajnával és a mögötte álló fideszes hátországgal. Biztos csak kényszeríti valami sötét erő.

És arra ki emlékszik, hogy milyen szép volt, amikor ez a reklámadó miatt síró Gerkens-féle RTL mellett a teljes, magát függetlennek tartó magyar sajtó kiállt, és folyamatosan arról cikkezett, hogy a német cég hasznának megcsapolása a magyar állam által micsoda szörnyű érvágás a magyar demokráciának? Mert aki emlékszik rá, az nyilván azt is tudja, hogy annak az ügynek az lett a vége, hogy a Fidesz és az RTL tárgyalásainak eredményeként a kormány úgy modosította a reklámadót, hogy azt az egész, a tévécsatornával lelkesen szolidarító magyar sajtó jól megszívta. Így jár, aki becsületes próbál lenni.

5. Majd Orbán elrendezi

A TV2-balhé egy rövid ideig még elszórakoztatja a magyar közvéleményt, a végkifejlettel azonban már most mindenki tisztában van. Simicska Lajos és Fonyó Károly egy kis borsot törhetnek Andy Vajna és megbízói orra alá, jöhetnek még jogászok csapatainak hatalmas hasznot hozó perek is, amelyeket 2023-ban valaki majd megnyer.

A TV2 sorsáról azonban nem független szervek fognak dönteni, hanem az ország legfőbb irányítója. Magyarország így működik, és így működött már 1996-ban a két országos kereskedelmi tévéfrekvencia kiosztásakor is, amikor szintén a politika döntött az RTL és a TV2 elindításáról.

Sokminden elképzelhető a következő hetekre-hónapokra-évekre médiailag, de hogy a második legnagyobb magyar tévécsatornát az fogja működtetni, akit Orbán Viktor szeretne, ahhoz semmi kétség sem fér. Lásd még e cikk első pontját, és a magyar gazdaság Murphy-törvényét.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ellensúly
2015. november 02. 17:53
Megy az ajvékolás, hogy valamelyik jobboldali oligarcha kezébe kerül a liberális szennymédia egyik zászlóshajója.
Valodi
2015. november 02. 16:39
Gyurcsány Pinokkió vagy Orbán Cipolla? Egyremegy! Karinthy Frigyes: DR. UGYANAZ A felső rétegek és a tömeglélek súrlódásának pszichofizikája (Kimerítő elvi tanulmány a társadalmi küzdelmek okairól, két kötetben.) Első kötet DR. UGYANAZ kezével a villamoskocsi feljárójának fogantyújába, lábával abba a táblába kapaszkodva, melyen a “Megtelt" felírás jelzi, hogy még legfeljebb csak huszonötén szállhatnak fel, homlokát nekifeszítve a peron állásai előtt heverő összenyomott hullák ezreinek. Micsoda beszéd az, hogy már nincs hely? De mennyire van hely, csak, tessék egy kicsit összébb szorulni! Disznóság, hogy az embert nem hagyják felszállni — nekem éppen annyi jogom van felszállni, mint maguknak, akik már fent vannak! Nagyon sajnálom, hogy ráléptem a kezére az úrnak, háború van! Ha nem megy másképpen, majd erőszakkal szerezzük meg magunknak a jogainkat — ha a vezetőség eltűri, hogy egyik ember felszállhasson, másik meg nem —, hát akkor majd csinálunk mi rendet! Mit gondol, nekem nincs éppen olyan sürgős dolgom, mint magának? Hogy maga még az előbbi állomáson szállt fel? Bánom is én! Éppen eleget utazott akkor! Lárifári! Szálljon le! Nekem dumálhat az úr — itt nem arról van szó, hogy ki áll ott régebben vagy nem régebben, nem tudni, kinek a korrupt protekciója révén — hanem arról hogy kinek van tehetsége meg ereje hozzá, hogy ott álljon! Félre az utamból! Le a kocsivezetővel! Le a hájasokkal! Éljen a forradalom! Utánam! (Egy ellenállhatatlan rohammal felnyomakszik a peronra. A kocsi megindul.) Második kötet DR. UGYANAZ a következő állomáson, kiállva a peron lépcsője elé, szavait a feltolakodó tömeghez intézve. De uraim!!... Uraim!!... Az Istenért, hát nem látják, hogy már nincsen hely?... Hiszen leszakad a peron — hát ne tolakodjanak, mint az oktalan állat! Uraim — az emberi méltóság! Hiszen emberek vagyunk! Az oktalan állat se száll fel a villamosra, ha már nincs hely! Uraim, az Istenért — tartsuk be a rendet, hiszen másképpen összeomlik minden, amit a bölcs kormányzat a jövő Magyarország és a törvényes kereteken belül feltételezett alkotmányos fejlődés érdekében megalkotott! Türelem, uraim, türelem — tessék várni a következő kocsira — a türelmes és szakszerű, rendszeresen elvégzett várakozás bizonyára megtermendi gyümölcsét — egy szebb jövőt — persze, csak a törvényes kereteken belül. Gondoljunk, uraim, a művelt nyugatra — lebegjen szemünk előtt Németország nagy példája — a nemzeti parlament! Az alkotmányos nemzet nevében felszólítom az urakat, oszoljanak szét egymás hasából békésen, és várják meg a következő villamost! Éljen a kalauz úr, éljen szeretett kocsivezetőnk, ki bölcs belátással vezeti kocsinkat e nehéz napokban — éljen a kormány!
ptrfarkas43
2015. november 02. 16:39
Nem S.Gyuribáé lett az objektív média, akkor itt bizony diktatúra van. Demokrácia csak akkor lehetséges, ha az van amit a 444 szponzora akar.
nanemáne
2015. november 02. 16:35
Nem sokáig.Szily László leigazolt hozzájuk:OO
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!