Dakarban szinte minden héten van koncertünk

2015. október 21. 16:03

A legjobb szenegáli zenészek jönnek velem most Budapestre, és mindent megteszünk majd, hogy egy emlékezetes koncertet adjunk. Interjú.

2015. október 21. 16:03
Cheikh Lô
est.hu

A dalszövegeinek jó része politikai indíttatású, bár sok számát csak relatíve kevesen érthetik a világban. Melyik nyelven a legkönnyebb a dalszövegírás az ön számára?  

 
Wolof, bambara, francia és angol nyelven beszélek. A dalszövegek nagy részét wolof nyelven írom, de ha azt szeretném, hogy a dal üzenete több ember is könnyedén elérhessen, akkor franciául.  
 
Az iszlámhoz tartozó spirituális szufi vallású csoport, a Baye Fall tagja. Hogyan írná le röviden ennek nézeteit?  
 
Ez az iszlám egy értelmezése, a vallásos muridoknak a munka és az imádkozás kulcsfontosságú. Cheik Ibrahima Fall tanítványai vagyunk, akik számára a zene és a költészet az ima közvetítője.  
 
Járt már Magyarországon? Mire számíthatunk a koncerten? 
 
Igen, két évvel ezelőtt a Sziget Fesztiválon, de akkor nem igazán volt időnk szétnézni Budapesten, ezért is örülök ennek a fellépésnek most. A koncertjeink mindig egy izgalmas színes élményt nyújtanak. A legjobb szenegáli zenészek jönnek velem most Budapestre, és mindent megteszünk majd, hogy egy emlékezetes koncertet adjunk.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2015. október 23. 09:39
Szenegál?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!