Jó emberek

2015. október 12. 10:50

Göncz Árpád jó ember volt. Magával ragadhatta volna a hatalom, mint százból kilencvenkilencet. De úgy halt meg, ahogy végigélte csaknem 94 évét. Jó emberként. És ennél többet senki nem tehet.

2015. október 12. 10:50
Nyerges Csaba
Kisalföld

Jó embernek lenni nincs sem ranghoz, sem származáshoz kötve. Ugyanúgy lehet jó ember egy könyvelő, egy portás, mint egy köztársasági elnök.

»Jó embernek lenni« tantárgy még sincs az iskolákban. A vizsgákon mindenki a tangensekre, szinuszokra és koszinuszokra koncentrál. Pedig jó embernek lenni a legesleggyakoribb, legtermészetesebb feladat, olyan egyenlet, aminek megoldókulcsát mindenkinek ismernie kellene.

Tananyag híján egy dolgot tehetünk. Tanulunk a jó emberektől.

Göncz Árpád jó ember volt. Magával ragadhatta volna a hatalom, mint százból kilencvenkilencet. De úgy halt meg, ahogy végigélte csaknem 94 évét. Jó emberként. És ennél többet senki nem tehet.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2015. október 12. 19:30
Hol jó ember van, Ott jó ember van. Jóember van a súgó lukban. Jóember a hentes pultban. Hó ember van minden télen. Jó ember van jó kötélen, Mert jó ember van a bíróságon. Jóember lóg nyárfaágon. Jó ember van csizmában. Rossz ember pisál álmában. Hol jó ember van, Ott jó ember van. Jó ember van a fogdába. Jó ember megy a picsába!
Aerion
2015. október 12. 18:18
... Göncz Árpád jó ember volt ... Csak várjuk ki a végét. Nyugtával a napot, tudod. Nem feletélenül van még kibontva az igazság minden 'kis' részlete, hogy utaljak egy klasszikusra.
Droite
2015. október 12. 17:39
Cserkeszkent-Joember Ellenallokent-Joember Megalkuvokent-Joember Ellensegei kiszolgalojakent-Joember Szakmaja- Joember Kvalitasa-Joember Eletpalya-Joember Tevedesei-Joember Emlekezetunkben-Joember "Ennel tobbet senki nem tehet" 10 evig volt koztarsasagi elnok, az hogy "joember" volt az keves ahhoz hogy a hazaarulas szegyenet eltakaritsa rola!
Vörös Gyuláné
2015. október 12. 16:46
Az. Jó embere volt a ballibáknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!