Mutti Merkel autótípust vált

2015. október 21. 11:55

Magyarország erkölcsileg megerősödve kerülhet ki a válságból, ha folytatja azt a határozott politikát, amelyet eddig. Ez csak annyit jelent, hogy a kezdeti nácizás azokra száll vissza, akik ehhez a jokerhez folyamodtak.

2015. október 21. 11:55
Sitkei Levente
Magyar Idők

„Egyedül a magyar kormány csinálta végig az első fecskék megjelenésekor lefektetett elvek mentén a válságkezelést. Nyilvánvaló volt, hogy a toleranciába beleőrült Nyugat-Európa nem fogja szeretni a magyar megoldást, de nem is ők vannak az unió szélén, hanem mi. Amíg pedig mi kerítést építettünk, az Üdvözöljük a menekülteket! transzparensek lehanyatlottak, a nyugati kormányok és társadalmak közötti szakadék pedig egyértelművé vált. Nem kőszívűség azt mondani, hogy ha kell, szögesdróttal fogom megvédeni az országot, még csak nem is a tolerancia hiánya.

Az Európai Unió érték, azt érdemes megtartani, ha másért nem, hát a remek gazdasági lehetőségek érdekében! Ezt pedig most bizony kerítéssel lehet csak megtenni. Schengen olyan ütést kapott, hogy soha nem éled fel, új szerződésre lesz szükség, új feltételekkel. Azt pedig olyan kormányok fogják végigtárgyalni, amelyek már az áradat utáni Európa termékei. Ki vállalja majd akkor a politikai felelősséget? Ki fogja feltenni a kezét, amikor egymás után dörömbölnek a parlamentek kapuin az idegenellenes, populista, radikális pártok?

Magyarország erkölcsileg megerősödve kerülhet ki a válságból, ha folytatja azt a határozott politikát, amelyet eddig. Ez csak annyit jelent, hogy a kezdeti nácizás azokra száll vissza, akik ehhez a jokerhez folyamodtak. A feladat Európa felrázása, amely akár sikerülhet is, ha lassan kijózanodik mindenki. Európai határvédelem kell, újfajta szomszédságpolitika, célzott támogatási rendszer, értékek meghatározása az öreg kontinensnek és a partnerországoknak. Az nem érték, hogy virágozzék minden virág, az szimpla politikai lózung.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bokros Birka
2015. október 21. 17:15
Az új Merkel mutti típus a lopakodó névre keresztelt teve mamuszban.
áfonya
2015. október 21. 16:05
A november 1-jén életbe lépő menekültügyi reformcsomag egy sor szigorítást tartalmaz a kitoloncolásokkal kapcsolatban: 6-ról 3 hónapra korlátozzák az ország elhagyására kötelező hatósági határozat felfüggesztésének maximális idejét, és "aki nem távozik önként, attól a szállást és az élelmet leszámítva minden juttatást megvonnak, és eltűnését megakadályozandó nem közlik előre, hogy mikor toloncolják ki."
áfonya
2015. október 21. 16:05
""Mi jön még, kérdezhetjük kapkodva a német migránspolitikai hatalmas fordulatai láttán. Nemrég még Merkel kancellár lényegében meghívót küldött a menekülteknek, sőt azt mondta, hogy a menekültek befogadásának nincs felső határa. Most meg már arról beszél egy tartományi miniszterelnök, hogy a német hadsereg harci repülőgépeivel toloncolják haza a migránsokat. Ráadásul a kormány egyebek között szűkíteni akarja a kitoloncolás elleni jogorvoslat lehetőségét. Katonai gépekkel is viszik a kiutasítottakat A kitoloncolások hatékonyabb végrehajtásához tárgyalásokat kezdenek a származási országokkal, és az elutasított menedékkérők hazaszállításához polgári repülőgépek mellett a német hadsereg Transall típusú szállító repülőgépeit is igénybe vehetik.""
áfonya
2015. október 21. 15:59
Evvel nem dicsekszik a hápogó média . Nagy for­du­lat: Német ka­to­nai re­pü­lők vi­szik haza a mig­rán­so­kat! Döb­be­ne­tes for­du­la­tok kö­ve­tik egy­mást a német mig­ráns­po­li­ti­ká­ban. Egy tar­to­má­nyi mi­nisz­ter­el­nök el­ko­tyogta, hogy rö­vi­de­sen a Bun­des­wehr ka­to­nai re­pü­lő­gé­pein to­lon­col­ják haza a mig­rán­so­kat. Jaj mi lesz a ballibsikkel nem sikerült megfogni az idegeneket mint verőlegényeket ,hogy a magyarokat sárgaföldbe döngölhessék. http://ripost.hu/cikk-nagy-fordulat-nemet-katonai-repulok-viszik-haza-a-migransokat/?source=share
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!