Orbán Viktor a tomahawkját szorongatja

2015. október 02. 20:01

Rogán inkább nehezék volt eddig a harmadik Orbán-kormány regnálása alatt, semmi olyat nem tett le az asztalra, ami szakmailag megindokolná a miniszterelnök nagylelkűségét vele kapcsolatban.

2015. október 02. 20:01
Trombitás Alfréd
Szegedi Kattintós

„Amit kevesen értenek, hogy Rogán Antal hogyan tudta kinőni magát ilyen szépen azok után, hogy kínos magyarázkodásokra volt kénytelen belemenni saját vagyonnyilatkozatával és a belvárosi ingatlanügyekkel kapcsolatban. A volt frakcióvezető inkább nehezék volt eddig a harmadik Orbán-kormány regnálása alatt, semmi olyat nem tett le az asztalra, ami szakmailag (illetve politikailag) megindokolná a miniszterelnök nagylelkűségét vele kapcsolatban.

Az egyik lehetséges magyarázat az a szembetűnő káderhiány, ami egyre nyíltabban kirajzolódik a Fidesz soraiban. Nincsenek új arcok, melyekkel a régi, elhasználódott kádereket pótolni lehetne, így a lekezelő mosolyáról és bicskanyitogató cinizmusáról ismert Rogán most a vakok között a félszeműt játszhatja.

Másik logikus (mármint a fideszes hagyományokat tekintve) magyarázat az lehet, hogy Orbán sokszor úgy reprezentálja az egységet a saját táborában, hogy azokat emeli ki, akiket a legtöbbet támad az ellenzék és a sajtó, ezzel azt üzeni a közvéleménynek, hogy ő senkit nem hagy az árokparton azok közül, akik hűségesek hozzá attól függetlenül, hogy elkövetett-e az illető valami bűnt, vagy sem.

Rogán tündöklése persze a legtöbb elemző szerint annak tudható be, hogy Lázárt egyre növekvő hatalmát és önbizalmát ellensúlyozza. A miniszterelnökséget vezető miniszter persze ezt a hatalmat nem szerezhette volna meg főnöke patronálása nélkül, így amit korábban Orbán adott, most annak egy részét elveszi, és odaadja egy másik hű fegyverhordozójának. Ez a lépés persze nem a Lázár-Rogán ellentét viszonylatában érdekes, hanem, hogy közvetlenül a miniszterelnök személye köré egy újabb kormányzati egység szerveződik, ami egyértelművé teszi szervezeti értelemben is, hogy a kormányzati ciklus második felé Orbán Viktor kézi vezérléssel irányítja majd.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. október 05. 04:13
frédi "szembetűnő káderhiány" a ballib persze tele van. Azért szerepelnek olyan ... ... le.
Peter8811
2015. október 03. 09:07
A cikk alapján inkább Szegedi Koccintós.
Peter8811
2015. október 03. 08:06
Itt lebzsel a teljes baloldali bolondokháza?
Peter8811
2015. október 03. 08:03
Te meg a faszodat szorongatod Trombitás elvtárs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!