Tűzszünet

2015. október 08. 16:34

Valószínűleg mindössze annyi történt, hogy néhány színházat nem találtak alkalmas harci terepnek a támadásra különben mindig kész káderek. Talán ennek köszönhetjük a pillanatnyi tűzszünetet.

2015. október 08. 16:34
Zappe László
Népszabadság

„Az ember örömében ritkán kezdi el verni a billentyűzetet. Az inkább a harag, a mérgelődés, a felháborodás, a féltés kifejezésére való. Az olvasó sem azért veszi meg az újságot, hogy megtudja, rendben mennek a dolgok. Márpedig az első gondolatunk a közelmúlt színigazgatói kinevezéseivel kapcsolatban az lehet, hogy végre nem történt semmi botrányos. Nagyon rendjén van, hogy Máté Gábor folytathatja a Katona közéleti izgalmakat kereső programját, reménykedésre ad okot, hogy Kováts Adél veszi át Bálint András színvonalas örökségét a Radnóti Színházban. Nem kifogásolhatjuk, hogy Puskás Tamás továbbviheti a Centrál Színházban kissé hektikus, de mindig érdekes próbálkozásait. Igazi művész pedig aligha irigyli Nemcsák Károlytól a József Attila Színházat.

Az elmúlt évek eseményei, színigazgatói kinevezései után valóban örömtelinek tűnhet föl, hogy most nem történt semmi botrányos. Nem kell meglévő értékek nyilvánvaló pusztulásától tartanunk. Sőt megújulást, a világ és a világszínház változásait szorosan követő, mindig friss szellemet is várhatunk a fővárosi művészszínházakba közelmúltban kinevezett színigazgatóktól. (...)

Valószínűleg mindössze annyi történt, hogy néhány színházat nem találtak alkalmas harci terepnek a támadásra különben mindig kész káderek. Talán ennek köszönhetjük a pillanatnyi tűzszünetet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2015. október 23. 09:40
Gondolom heti karakterszámra szól a szerződése, valamit kellett írni.
puszika
2015. október 14. 15:41
Tudja Zappe elvtárs,a dolog úgy áll,ha a főszerkesztők meg a firkászok nem csinálnak politikai drámát "a mi emberünk meg a ti emberetek"/finom voltam/címmel,akkor a dolgok szépen folynak a saját medrükben. Sok idő kellett míg ezt megértették/?/ a Népszabónál. De egyáltalán nem vagyok benne biztos,hogy ezt a többi "harcos" lapok ugyanígy kezelik.Remélem beszélő viszonyban vannak.Akkor itt a feladat!! Meggyőzhetők??????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!