Nem az a baj, hogy a TEK tette a dolgát

2015. november 27. 08:32

Nem, nem az a baj, hogy a Terrorelhárítási Központ (TEK) ki tudja, milyen hobbifegyvergyűjtőket kapcsolt le.

2015. november 27. 08:32
Dezső András
Dezső András
Index

Sokakkal ellentétben nem gondolom azt sem, hogy a TEK egy teljesen felesleges szervezet lenne. Kiröhögni sem röhögném ki őket, már csak azért sem, mert sokkal izmosabbak nálam, és eszemben sincs nálam izmosabb embereket kinevetni. Biztos vagyok abban is, hogy a TEK-ben egy csomó jó szakember dolgozik. Ahogy egy csomó kevésbé jó szakember is, és mint mindenhol, ott is biztos akadnak dilettánsok. És azt sem gondolom, hogy a TEK ne tudná elkapni az igazi terroristákat egy éles helyzetben. Inkább fussanak százszor lyukra vagy derüljön ki egy elfogásukról, hogy annak nagyobb volt a füstje, mint a lángja, minthogy akár csak egyetlen egyszer is valami baj történjen. (…)

De ahhoz nem kell terrorelhárítási szakértőnek lenni, hogy lássuk: Hajdu nagyot mondott, ködösített, sejtetett, stúdióban pózolt és reklámozta saját magát, és mindehhez a terrorelhárítást, a kollégái munkáját használta fel. Mert ha valóban a nyomozás és a terrorelhárítás érdekei annyira megkövetelték volna, hogy még azt sem lehet elárulni, milyen állampolgárok és iszlamisták-e a gyanúsítottak, akkor a többi, sejtetésnél és feltételezésnél alig több információkkal mi a fenének kellett egy tévéstúdióban hakniznia?

Ez nem terrorelhárítási kérdés. Ennek az égvilágon semmi köze a terrorelhárításhoz. Ezt úgy hívják: kommunikáció.

Ócska duma, hogy a nyomozás érdekeire tekintettel nem beszélhetett világosan. A világos beszéd ugyanis nem egyenlő a sokat beszéléssel. Igazából már annyi bőven elég lett volna, hogy amíg csak feltételezéseik vannak, addig azokról egyáltalán nem beszél.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2015. november 27. 13:09
"...A szerző szerint a dekonstrukciót az 1968-as generációhoz tartozó, a Bourdieu nevével fémjelzett filozófiai iskola végezte el, szisztematikusan megkérdőjelezve olyan alapvető fogalmakat, mint a nemzet, a haza, a tekintély, a rend, sőt a család és a nemi identitás is. Ezt a munkát a 80-as évektől kezdve a média, illetve a kulturális elit, azaz a művészek egy jelentős része azzal folytatta, hogy módszeresen kigúnyolta és nevetség tárgyává tette a nemzettel vagy a hazával összefüggő értékeket és érzelmeket. Nekik "köszönhető", hogy Franciaországban a hazaszeretet, bármilyen fajta társadalmi rend, az azt biztosító rendőrség, katonaság és egyéb intézmények közröhej tárgyává váltak. Zárójelben jegyezzük meg, hogy e módszer egyik zászlóshajójának az a Charlie Hebdo hetilap számít, ahol a múlt héten a két iszlamista elkövette a gyilkosságokat, és a sors iróniájának mondható, hogy az újságot 1982-ben újraindító kiadónak az akkori alapítók a Kalasnyikov nevet adták...." A szerző Eric Zemmour.
catalina9
2015. november 27. 13:04
Bírom ezeket a klaviatúra mögül bátor Sorosjanicsárokat...
catalina9
2015. november 27. 13:02
Talán az Index szerkesztősége mellé kellene állítani a robbanóanyagot furikázó autót.
Békanász a hasadon
2015. november 27. 12:30
Szakszerűtlenül és jogtalanul járt el a nemzetbiztonsági szolgálat, amikor élő pajzsként használt villamoson ülő embereket Gyurcsány Ferenc miniszterelnök múlt heti debreceni látogatásakor Mint ismert, a miniszterelnök debreceni látogatásakor az őt fogadó közönség és a városháza között biztonsági okokból leállították a két arra közlekedő villamost utasokkal együtt. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr Főkapitányság azóta elismerte, hogy az intézkedés nem szerepelt a terveikben, hanem arra a nemzetbiztonsági szolgálat adott parancsot. A villamoson ülőket élő pajzsként használta fel a biztonsági szolgálat, akik így potenciális veszélynek voltak kitéve tudtuk és beleegyezésük nélkül http://www.deol.hu/main.php?c=8864 Úgyhogy kuss legyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!