Pontát nem az utca buktatta meg

2015. november 04. 13:21

Az ex-doktor, plagizátor, gyanúsított kormányfőt Liviu Dragnea dobta ki az ablakon.

2015. november 04. 13:21
Fall Sándor
Főtér.ro

Az ex-doktor, plagizátor, gyanúsított kormányfőt Liviu Dragnea dobta ki az ablakon.

Mielőtt megrészegülnénk attól, hogy Victor Ponta az utca nyomására mondott le, meg egyéb romantikus és naiv ábrándokat kezdenénk szövögetni azzal kapcsolatban, hogy a román politika mennyire reszponzív a »zemberek« óhajaira, jusson eszünkbe, hogy Ponta lemondása, azaz lemondatása már régóta csövön van a a PSD-ben.

Egy hónappal ezelőtt kiszivárgott, hogy a szociáldemokraták pontosan eltervezték Ponta kirúgását. A terv szerint a PSD-kongresszust követően, miután Liviu Dragnea lesz (és lett is) a pártelnök, egyszerűen megvonják a támogatást a kényelmetlenné vált Pontától.

Ez pedig pontosan így is történt. A tervekhez képest annyi eltéréssel, hogy Liviu Dragnea nem fáradt azzal, hogy a demokratikus döntés látszatára adva megszavaztassa a PSD vezetőségében Ponta kirúgását, hanem – kiszivárgott információk szerint – nemes egyszerűséggel üvöltözni kezdett a kormányfővel kedden este, miközben Bukarest utcáin 25 ezer ember tüntetett minden ellen, ami politikussal kapcsolatos.

Nem, Pontát nem az utca menesztette. A bukott doktor, bűnvádi eljárás alatt álló, elsúlytalanodott báb-Pontát egyszerűen kiszórta az ablakon Liviu Dragnea, aki puszta ürügyként használva fel a tiltakozó megmozdulásokat, most látta ehhez elérkezettnek az időt. Ő az a fajta politikus, aki csak a választások előtt veszi emberszámba a szavazópolgárokat, legyenek elevenek vagy holtak.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. november 05. 08:45
Az utca nem ér el semmit. Ld böszme.
Gull Wing
2015. november 05. 08:42
25 ezer ember nem tud kormányfőt buktatni. Ballibsi módja a hatalomból való távozásnak.
Brigadéros
2015. november 04. 22:35
Ezután is meghívják az MSZP kongresszusra díszvendégként?! Mondjuk a Mesterházy megtehetné...a bukott pártelnök a bukott miniszterelnököt...aztán egymást átkarolva táncolhatnának és énekelhetné Mesterházy, hogy: "Román az én komám, utál érte hazám..."
packó_
2015. november 04. 21:23
Na, ide se ér soha a varsói gyors.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!