A Telegram blokkolja a terroristák üzeneteit

2015. november 19. 11:49

A titkosításban élharcos Telegram üzenetküldő közölte, hogy blokkolják az iszlamisták üzeneteit. Az utóbbi hét alatt 78 dzsihadisták által használt csatornát tiltottak le.

2015. november 19. 11:49
Jessica Conditt
Engadget

A titkosításban jelenleg az interneten legjobb Telegram üzenetküldő közölte, hogy már blokkolják az iszlamisták üzeneteit. Az utóbbi hét alatt 78 dzsihadisták által használt csatornát tiltottak le, és a kifogásolható tartalmak jelentését is egyszerűsítették. A Telegram szeptemberben vezette be a csatornákat, melyeket az Iszlám Állam is használ szöveges és hangüzenetei, videói továbbítására és terjesztésére.

Az új változtatások csak a nyilvános csatornákat és az automatikus válaszgenerátorokat, vagyis a botokat érintik. Az egyének közötti vagy a zárt csoporton belüli üzenetváltást nem tudják és nem is akarják megakadályozni. Mellékesen a Telegram bonyolult módon (manapság ez a legbiztosabb, ha nem akarjuk, hogy a belbiztonság is belefigyeljen a vasárnapi ebéd elkészítésébe és hol vásároljuk a csirkét Mari néninél vagy Józsi bácsinál történeteinkbe) titkosítja a szolgáltatás használóinak magánüzeneteit, így a biztonsági szolgálatok számára lehetetlen megfejteni őket. Különösen érdekes ez a tiltás, hiszen így maga a Telegram alapküldetése sérül, amikor is totális anonimitást ígértek, ha ide regisztrálunk és nem a konkurenciához. Ha egyszer már beleavatkozik, mert terroristagyanúsak lettek bizonyos csoportok feltételezhető, hogy azt valaki akkor megfigyeli, de ha egyet megfigyeltek, akkor mindet meg is lehet figyelni következtethet parasztésszel az egyszeri állampolgár.

A Telegram elnevezésű üzenetküldőt Pavel Durov, Oroszország legnagyobb közösségi médiaoldalának alapítója hozta létre. A 62 millió felhasználót számláló Telegram 2013-ban indult el, nem sokkal azelőtt, hogy Durov otthagyta a VKontaktét (az orosz Facebook) és Oroszországot, amit azzal indokolt, hogy képtelen olyan országban dolgozni, amely összeférhetetlen az internettel.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!