A másik magánélete

2015. november 06. 17:52

Kocsist tehát elsősorban képmutatással vádolták és nem homoszexualitással, így utólag sem érdemes ártatlan szemeket mereszteni, hogy miért is lenne sértés a melegezés.

2015. november 06. 17:52
Lakner Dávid
Magyar Nemzet

Ha a Kocsis Máté kontra Ungár Klára perben a magyar bíróság az előbbi számára kedvező ítéletet hoz, azzal azt mondja ki, hogy szégyen melegnek lenni – nagyjából így hangzott többek konklúziója a tárgyalás előtt, amit utóbb igazolva is láttak. A Fővárosi Törvényszék ugyanis bocsánatkérésre és kétmillió forint megfizetésére kötelezte a volt SZDSZ-es politikust, mondván, állítását szövegösszefüggésében kell vizsgálni. Tehát nem a melegezés volt önmagában sértő, hanem az a kijelentés, hogy Kocsis állítólagos érintettsége ellenére nem áll ki a homoszexuális társadalom jogaiért. És lássuk be: Ungár tényleg erről beszélt. Nem csupán melegnek nevezett valakit, hanem azért tette ezt, mert állítása szerint képmutató politikusról van szó. Kocsist tehát elsősorban képmutatással vádolták és nem homoszexualitással, így utólag sem érdemes ártatlan szemeket mereszteni, hogy miért is lenne sértés a melegezés.

Ha valaki valóban meleg, és ezt vállalja, akkor nyilván nem sértés. Ha egy SZDSZ-es vezető beszélt volna sértően a melegekről, teljes joggal lehetett volna feltenni annak idején a kérdést, mit is gondol minderről a korábban comingoutoló Ungár Klára. Vagy abban az esetben, amikor a liberális közeg éppen nem a híres toleranciáját villantja meg. (Ilyen esetekről Ungár a Magyar Narancsnak adott interjújában beszélt is.) Csakhogy Kocsis korábban soha nem mondott olyat, hogy meleg lenne, Ungár pedig nem tette egyértelművé, mi alapján állítja ezt.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illesl
2015. november 07. 21:18
Ez az Ungár Klára egy alja nőszemily... Miért nem magyarosít Clara Internationalra vagy Liberálra?
tekerő
2015. november 07. 20:51
sajnálom ezt az álltalam sokáig szeretett volt nemzeti lapot ,vagyis a Magyar Nemzetet. Ilyen cseűrágók semmirekellő ujságírok korábban nem lehettek volna újságírók ennél a napi lapnál.Nincs mit tenni a nemzeti oldal átpártolt a Magyar Hírlapra, vagy az újabb lapra a Magyar Időkre,ahol a régi nagyszerű újságírókat meg lehet találni.előre is drukkolunk a Magyar Nemzetnek ahhoz hogy ismét legyen nemzeti lap.Természetesen ez egy személytől függ.
Aerion
2015. november 07. 09:44
Biztos nekeed se sértés, Dávid, ha kislánynak neveznek.
drkovax
2015. november 06. 19:12
Amikor Lakner Comingout Dávid, az MSZP házi politológusa írja az MN-t, az már a vég. Lehet összevonni a Népszavával, úgyis csak ugyanazt a kört éri el ezentúl ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!