Nyugati hatalmak: börtönnel, könnygázzal és elhallgatással a szólásszabadság ellen

2015. november 08. 17:19

És ami a legszebb a dologban: a hallgatás egyöntetű, azaz mintha karmester intett volna be, de ez mind csak látszat. Mert a valóság ennél rosszabb: nem kell a karmesteri pálca, a „Lügenpresse” (hazug sajtó) tudja a dolgát.

2015. november 08. 17:19
Lovas István
lovasistvan.hu

„Aki ma is a fontos és érdekes külföldi hírekről ismét nem az MTI-ből, hanem a szemle.blogstar.hu nemzetközi sajtószemléjéből akarja tájékozódni, két, a nyugati sajtóban némasággal jutalmazott hírre bukkan.

Az egyik: Merkel kancellár állami látogatásra hívta meg Evo Morales bolíviai elnököt. Ő egyébként az egykori spanyol gyarmat első indián származású elnöke, aki számos, korábban multi kézen lévő közüzemet vett társadalmi tulajdonba. Amivel máris biztosította, hogy utálják Nyugat-szerte.

Morales Berlinben az ottani műegyetemen kétezer hallgató előtt jelentette ki: „Az amerikai nagykövet kihajításával tért csak vissza a nyugalom hozzánk”. És még egyéb szép dolgokat is mondott, az egyetemisták üdvrivalgása közepette (részletek az említett szemlében).

Minderről a német sajtó egyetlen hangnyit nem tudósított. Mert ugye ott dúl a sajtószabadság. És ami a legszebb a dologban: a hallgatás egyöntetű, azaz mintha karmester intett volna be, de ez mind csak látszat. Mert a valóság ennél rosszabb: nem kell a karmesteri pálca, a »Lügenpresse« (hazug sajtó) tudja a dolgát. (Egyébként a »Lügenpresse« szót a Darmstadti Egyetem 2014-ben a német nyelvterület legszörnyűbb szavának ítélte meg. Mi pedig ezt a tanintézetet minősítjük a legszolgaibb német felsőoktatási entitásnak.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kowecses
2017. április 17. 20:02
Mit einem Wort: Herr Rocha war kein Goodfriend.
ValamiFantázadús
2016. március 06. 02:05
Közeleg a választás Finnországban, vagy túl sok a menekült? :D
balbako_
2016. január 21. 07:24
Nyugaton nincs szabad sajtó, nálunk van!
Vezetéknév Utónév
2015. november 17. 10:11
Lovas István egyike azon kevés bérpropagandistának, akik még Bayer Zsolt szellemi pöcegödör-szintjét is képesek kilométerekkel alulmúlni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!