A terrorizmus elleni fellépésről

2015. november 26. 13:10

Amíg a Fidesz politikája a félelem- és gyűlöletkeltés, az MSZP szigorú intézkedéseket kezdeményez a fanatikus terrorszervezetekkel szemben.

2015. november 26. 13:10
MSZP
MSZP.hu

„Amíg a Fidesz politikája a félelem- és gyűlöletkeltés, az MSZP szigorú intézkedéseket kezdeményez a fanatikus terrorszervezetekkel szemben. Alapelvünk, hogy a terrorszervezetek, és különösen az Iszlám Állam elleni sikeres fellépéshez önmagában egyetlen európai uniós tagállam erőfeszítései sem elegendőek. Ezért szorgalmazzuk:

  1. a közös uniós határőrizetet megteremtését, az ezt szolgáló Frontex megerősítését, a szervezett bűnözés felszámolásáért felelős Europol hatáskörének bővítését, a nemzeti hadseregek megőrzése mellett egy gyors reagálású közös európai haderő, valamint egy összeurópai hírszerző és terrorelhárító ügynökség felállítását.

  2. a Btk.-ban legyen biztosítva a terrorizmus mellett agitálók, toborzók és beszervezők felelősségre vonása. Ez fontos eszköz a terrorszervezetek elleni közös küzdelemben, ugyanakkor át kell tekinteni a vonatkozó uniós jogszabályokat is a terrorizmus elleni hatékony fellépés érdekében.

  3. az EU tagállamainak széleskörű, bizalmon alapul együttműködését az Egyesült Államokkal, valamint a térségben jelentős befolyással és hírszerzési ismeretekkel rendelkező Törökországgal, Izraellel és Oroszországgal.

  4. a 2016-os költségvetés módosítását, a rendőrség és a nemzetbiztonsági szolgálatok terrorizmus elleni küzdelmet szolgáló feladatainak többlettámogatását.

  5. a Magyar Honvédség ma már Magyarország biztonságát veszélyeztető mértékű létszámhiányának megszüntetését, a haderőreformhoz szükséges költségvetési források biztosítását.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brigadéros
2015. november 26. 20:41
Az mszp szigorú intézkedéseinél is félelmetesebb, ha a szokásos libsi megmondóemberek terrorellenes petíciót írnak alá!!!
catalina9
2015. november 26. 17:54
álprobléma!
Volo
2015. november 26. 17:36
A harmadik pontot innen kopizták:"...a KGST tagállamainak széleskörű, bizalmon alapul együttműködését a Szovjetúnióval, valamint a térségben jelentős befolyással és hírszerzési ismeretekkel rendelkező Egyesült Arab Köztársasággal, s a baráti Líbiával." Régi MSZMP-s rizsa, még a stílus sem változott!
Peter8811
2015. november 26. 15:06
1. álprobléma 2. álprobléma 3. álprobléma 4. álprobléma 5. ez probléma de nem áll
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!