Volna mit elhárítani

2015. november 27. 07:33

Akármi volt is Hajdu célja – akár az, hogy szervezetének létét igazolja, akár hogy egy kicsit ő részesüljön a mindenkinek kijáró öt perc hírnévből –, egy dolgot sikerült elérnie: azt, hogy az ország, sőt a BBC jóvoltából a fél világ a magyar terrorelhárításon röhögjön.

2015. november 27. 07:33
Pápay György
Magyar Nemzet

A TEK vezetője ugyanis hatalmas hibát vétett. És ez nem a feltételezett bombagyárosok gyors lekapcsolása volt, hiszen hobbiból vagy sem, de senki ne furikázzon robbanóanyaggal megrakott autóval a belvárosban. Eddig még azt is mondhatnánk, a TEK valóban a biztonságunkat védte. Arra azonban nincs magyarázat, miért állt neki Hajdu János körbeturnézni a médiát az általa addigra jócskán felhabosított sztorival, illetve hogyan fordulhatott elő, hogy az Országgyűlés illetékes bizottsága előtt sem bontotta ki az igazság minden részletét – vagy éppenséggel jóval többet bontott ki annál, mint ami valójában történt. Mit gondoljunk egy olyan szervezetről, amelynek a vezetője így viselkedik? Hogyan bízzunk ezek után a TEK szakmai hozzáértésében? Akármi volt is Hajdu célja – akár az, hogy szervezetének létét igazolja, akár hogy egy kicsit ő részesüljön a mindenkinek kijáró öt perc hírnévből –, egy dolgot sikerült elérnie: azt, hogy az ország, sőt a BBC jóvoltából a fél világ a magyar terrorelhárításon röhögjön. Ez pedig nemcsak az országimázs szempontjából káros, hanem az „érintetteknek”, vagyis a terroristáknak sem a legjobb üzenet.

A gépezet persze kiszámíthatóan működik: Lázár János szerint a TEK nem hibázott. Jobb érzés lenne, ha ezt csak a saját, és nem a Miniszterelnökség nevében állítaná. Volna ugyanis mit elhárítani – terroristák helyett ezúttal azt a látszatot, hogy a biztonságunk felett hozzá nem értők őrködnek. Jobb lenne azt jó kezekben tudni, ha már olyan időket élünk, amikor nem mindenki hobbiból gyűjti a fegyvereket.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Droite
2015. november 27. 16:15
Meg szerencse hogy a balos media "kibontotta" a sztorit. Nevek cimek, idopontok.. ja nem is! Eles Pancelokollel jarkalokat ne nevezzunk mar katonai hagyomanyorzoknek...
puszika
2015. november 27. 13:41
Majd ha tököd alá rakják a kézigránátot Pápaykám és azt mondják számolj ötig köcsög ,a mennybe repülsz,na akkor merj mondani valamit!!!!
catalina9
2015. november 27. 13:17
Ellensúly [Hozzászóló kiszűrése] 2015. november 27. 10:24 hanem arról, hogy azt kamuzták, hogy valószínűleg szélsőséges iszlamistákat fogtak, holott erre semmi jel nem utalt." Gyerünk bogaram ídézd már a szélsőséges iszlámisták című kamuzást. Ha lehet pontosan, egészen pontosan.
catalina9
2015. november 27. 13:15
Ellensúly [Hozzászóló kiszűrése] 2015. november 27. 10:26 Gyerünk, bogaram, cáfold meg az állításait! Ha pedig erre nem vagy képes vagy hajlandó, ne hasonlítgasd a te színvonaladhoz." Elvtárs, közölje azokat az "állításokat"!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!