Lázár sunnyog, Paks2 megy a kukába!

2015. november 26. 11:55

A bölcs és hálás utókor szerintem szobrot fog emelni Jávor Benedeknek, ha sikerül végleg megakadályozni ezt a szükségtelen, méregdrága, végtelenül káros és soha meg nem térülő beruházást.

2015. november 26. 11:55
Tordai Bence
Tordai Bence
Facebook

Lázár János az Európai ügyek bizottságában tartott mai meghallgatásán elismerte, hogy a Budapest-Brüsszel viszonyban Paks2 ügye a legfontosabb téma. Majd ezt követően egy szót sem szólt róla a két órás ülésen. Nem is tudott volna mit mondani, hiszen végig arról beszélt, hogy a kormány – szerinte – Magyarország érdekeit képviseli az Európai Bizottsággal szemben.

Paks2 ügyében viszont nyilvánvaló: a Fidesz-kormány Vlagyimir Putyin, Orbán Viktor és szűk baráti körük érdekeit képviseli, nem pedig a magyar érdekeket.

Lázár János még azt sem hajlandó elárulni, hogy a 12,5 milliárd eurós – közel 5000 milliárd forintos – ár bruttóban vagy nettóban értendő. Végül is, mit nekünk 1000 milliárd forint ide vagy oda…

Jó oka van annak, hogy Lázár sunnyog: Paks2 ebben a formájában valószínűleg megbukott.

Jávor Benedek, a PM európai parlamenti képviselője az elmúlt időszakban négy vaskos szöget ütött az Orbán-Putyin paktum koporsójába:
- a Roszatom pályázat nélküli megbízása (a közbeszerzési tender hiánya) miatt kötelezettségszegési eljárás indult;
- tiltott állami támogatás miatt mélyreható vizsgálat indult;
- a titkosítás miatt is vizsgálódik a Bizottság, és
- a környezeti hatástanulmányról is kimutatták, hogy tele van csúsztatással, hazugsággal, hülyeséggel és elhallgatással.

A bölcs és hálás utókor szerintem szobrot fog emelni Jávor Benedeknek, ha sikerül végleg megakadályozni ezt a szükségtelen, méregdrága, végtelenül káros és soha meg nem térülő beruházást.

Addig is, ajánlanám a kormány figyelmébe az MVM korábbi vezérigazgatójának intelmét, aki azt tanácsolta, pihentessük három évig a projektet. Az atomerőmű-párti cégvezető, aki alá a paksi erőmű is tartozott, hiteltelennek és a jövőt felélőnek nevezte azt, ahogy a bővítés ügyét intézik.

Tegyük hozzá: idén és jövőre összesen 141 milliárdot akar költeni a kormány erre a pénznyelőre, bármilyen kézzelfogható eredmény nélkül.

Angliában a Hinkley Point C blokkok építési munkálatainak megkezdését azért függesztették fel, mert bár a Bizottság nem találta tiltott állami támogatásnak a konstrukciót, a döntést megtámadták a bíróságon. Egy magánbefektetőnek, aki nem más pénzével hazardírozik, már ennyi is elég volt, hogy megállítsa az újabb milliárdok beleölését a projektbe.

Lázárnak, Orbánnak és a Fidesznek mi kell még ahhoz, hogy végre leálljanak ezzel az őrülettel? Ennyire kiürült a pártkassza? Ennyire megjött evés közben az étvágy?

Itt az idő, hogy legalább mi, magyar polgárok közösen kimondjuk: innentől egy fillért sem szabad elkölteni Paks2-re!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2015. november 26. 22:27
MZperX [Hozzászóló kiszűrése] 2015. november 26. 21:24 Évekkel ezelõt már a szocik is elkezdtek puhatolózni Paks bõvítése ügyében és arra jutottak, hogy márpedig bõvíteni köll." "...A paksi atomerőmű bővítése NEMZETI, STRATÉGIAI ügy - mondta BAJNAI Gordon miniszterelnök pénteki paksi sajtótájékoztatóján. A miniszterelnök beszámolt arról, hogy a Magyar Villamos Művek Zrt. kihelyezett igazgatósági ülésén fontos DÖNTÉSEK születtek az atomerőmű JÖVŐJÉT illetően. Az igazgatóság elfogadta a BŐVÍTÉS gyakorlati előkészítésére vonatkozó koncepciót és döntött a LÉTESÍTÉST megindító projekttársaság létrehozásáról. A kormányfő szavai szerint Magyarország BIZTONSÁGOS energia-ellátása mellett fontos az is, hogy az atomenergia felhasználása lehetőséget teremt OLCSÓ villamos energia előállítására, és arra, hogy Magyarország energiatermelése minél KEVÉSBÉ SZENNYEZZE a környezetét...." Erről kussolnak a ballibák.
catalina9
2015. november 26. 22:07
MZperX [Hozzászóló kiszűrése] 2015. november 26. 21:24 No, akkor ennek fényében kéretik szemlélni a dolgokat..." Soros elvtárs nem így szemléli, így aztán a janicsárjai sem így szemlélik...
pkarcsi
2015. november 26. 18:20
Elképesztően gyatra,rosszindulatú és tudatlan a cikk.OLyan liberlisan csótányos.Jávor szófosónak nem szobor,hanem faló fog épűlni,benne lesz az összes liberálkomcsi,buzik meg vörösfirkászok és igyfogják beletolni a PaksII reaktorába.,lesz nekik legalább grillparti.
catalina9
2015. november 26. 18:03
Azért hörögnek a zöldre festett látványlibsik, mert a megbízóik, Sors és Tsa nem lehet tulajdonos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!