Nem kéne végre elkezdeni a terror elleni háborút?

2015. november 14. 18:20

Európa nem akar katonákat áldozni a terrorizmus elleni háborúra, feláldozza tehát polgárai életét, majd szép lassan a hamis biztonság reményében a szabadságát.

2015. november 14. 18:20
Tóth Gergely
Index

„Ez egyre rosszabb. Európa nem akar katonákat áldozni a terrorizmus elleni háborúra, feláldozza tehát polgárai életét, majd szép lassan a hamis biztonság reményében a szabadságát. (...)

1. Meg kéne már verni az Iszlám Államot!

Ebben legalább mindenki egyetért a világon: a terrorállamnak el kell tűnnie. Az elmúlt két évben is leginkább ellenfelei széthúzása és gyengesége tartotta életben; Európának ezért tökösen be kell vállalnia - akár az ezen a téren igen álságos törökökkel való konfliktus árán is - az egyetlen vállalható és valóban ütőképe szövetséges erő, a kurdok támogatását (ezt az USA a héten megtette). Ezen kívül le kell választani az iraki háborút Szíriáról, és először erre a relatíve kezelhetőbb ügyre kell pontot tenni. És igen, tudatosítani kell a megúszásra játszó európai közvéleményben:

Háború van, és a háború áldozatokkal jár. És örüljünk annak, ha ezek az áldozatok nem civilek.

2. Le kell szerelni Szíriát!

Az biztos, hogy nem nagyon látni a kiutat Szíriában, de az is, a Nyugat azzal, hogy évek óta ezt a mantrát ismételgette, nem került közelebb a kiúthoz. Európának - már megint! - be kell állnia a németek mögé, és ki kell verni egy ENSZ-felhatalmazást egy masszív békefenntartó kontingens bevetésére. Igaz egy nagyon rossz, szégyenletesen rossz helyzetet konzerválna Aszadostúl, an-Núszrástul és Iszlám Hadseregestül, de lenne két nagy előnye:

az Iszlám Állam kisöprése után legalább az ország keleti harmadában tiszta lappal lehet indítani a demokrácia- és államépítést.

El lehetne indítani egy kötelező és drákói szigorral véghezvitt leszerelést, mely előírná amelyik szervezet ennek nem engedelmeskedik, azt automatikusan agresszornak lehetne minősíteni, és meg lehetne semmisíteni. Ön el tudná képzelni, hogy egy al-Kaidás odadobja a vállról indítható rakétáját egy békefenntartó bulldózere alá?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2015. november 15. 10:18
"Háború van, és a háború áldozatokkal jár. És örüljünk annak, ha ezek az áldozatok nem civilek." Nem civilek az áldozatok?????? Ez teljesen megőrült.
császár
2015. november 15. 09:39
Kellett valamit írni? Ezt kéne szemlézni?
Bokros Birka
2015. november 15. 08:23
Nincs szüksége Európának az ámerikai megszálló hadseregre. Maradjon csak otthon Obamaki a banán füzéreivel együtt. Kevert már épp elég fekáliát.
balbako_
2015. november 15. 07:46
Sikerült az IA harctereit áttenni Európára. A parttalan iszlám menekült imádat magával hozta azt, hogy a harcosok jó része áttelepült ide és ezzel bénítja egyik ellenfele katonai potenciálját és sorozatos belháborúkat tud kiprovokálni. A gyúanyag már felhalmozódott a kanóc már ég a háború bármelyik napon kitörhet. Ebben nem kis rész vállalt az Index és a többi Soros kapcája, de hála Orbánnak ez nálunk nem torkollhat háborús konfliktusba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!